TUŽILAC RADENKO LOJANICA PONOVO UZIMA MITO OD POLICAJCA NERMINA ZECIROVICA

0
1300

Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru, taman se očistilo od tužilaca koji uzimaju mito, ono se ponovo vratio stari vuk Radenko Lojanica, koji je bio suspendovan 2015 godine zbog mita i zloupotebe položaja.

Imajući u vidu da saobraćajni policajac Nermin Zećirović radi sve za pare, čak i nudi poslove u policiji za 10 hiljada evra, prenos preko granica droge i cigareta. Već duže vrijeme je u dilu sa tužiocem Osnovnog tužilaštva u Pazaru Radenkom Lojanicom, kojeg prodaje za 1000 evra, nekada i više, u zavisnosti od slučaja.

Šta se zapravo radi, napravi se dogovor da se pravi problem ljudima koji su na poziciju ili imaju novac, taj plan pravi Nermin Zećirović, obično sa ljudima sa kojima trguje nezakonitu robu, zatim se preda tužilaštvu. Tada se javlja Nermin Zećirović kao pomagač, nudi žrtvi  da mu završi kod Radenka Lojanice, a predmet šteluju preko Nermine datilografkinje koja radi sa Fatimom Dacić u kancelariji.

Tada žrtva daje novac Nerminu Zećiroviću i predmet stoji u fijoku, ili zastari ili se odbaci.

Neke preimenuje u lažno prijavljivanje kako bi zaštitio policajca Nermina Zećirovića i ako imaju svi dokazi, čak i ne odbacije rešenjem krivičnu prijavu, koja je podnijeta protiv Nermina Zećirovića,što je protiv Radenka Lojanice i podnijeta krivična prijava za zloupottebu položaja. Za takvu uslugu, Radenko Lojanica je dobio od Nermina Zećirovića 10 hiljada evra. Kako se Nermin Zećirović  hvali po kafanama, da za noć zaradi 10 hiljada evra od trgovine, to se i vidi. Ove informacije smo dobil od novinskih agencija kojima je upućen apel za istraživačko novinarstvo. Pa će i drugi mediji pisati o ovim slučajevima. Mito se mora zaustaviti.

Međutim, mnogo krivičnih prijava koje su podnijete protiv Nermina Zećirovića, saobraćajnog policajca , za razna krivična djela, još uvijek sede u fijokama tužilaštva.

Na svaki način pokušava da se uguši sloboda medija i da za to javnost zna. Međutim, istinu nikada niko nije ugušio, ona je uvijek jaka i slobodna za javnost.

Ovako se zahvaljuju državi Srbiji i Nermin Zećirović kao poloicajac  i Radenko Lojanica kao tužilac, zato što ih je vratila ponovo na posao, nakon što su bili suspendovani zbog zloupotreba položaja i mita i korupcije.

Napominjemo, da je Nermin Zećirović prijetio novinarima i da se protiv istog vode krivični postupci. Da neki mediji prenose da mu prijete trgovci jer im duguje novac za drogu i cigarete i da ih je prevario. Plaćao je redovito robu, zatim uzeo veliku količinu i pobegao, a neke prijavio i izdao.

Zar država Srbija može sa ovakvim tužiocima i policajcima koji predstavljaju državu, a bave se mitom i korupcijom,uću u Evropsku Uniju?

Istinu ne možete ugasiti, Evropa će se ukljuciti u rješavanju problema oko slobode medija.

Pester Press