Danas: 29.1.2021. godine završava se suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici za strijeljanje Fahrudina Skarepa, šta će biti sa nalogodavcem još uvijek se ne zna

0
1175

Danas: 29.1.2021. godine sa početkom u 10 sahata u Višem sudu u Užicu, završava se suđenje policajcu Raici Beloici iz Tutina za strijeljanje Fahrudina Skarepa iz Pokrvenika, općina Tutin. Šta će biti sa nalogodavcem Zećirovićem još uvijek se ne zna.

Nakon izvedenih svih dokaza i djelimične rekonstrukcije događaja, danas se završava suđenje ubici policajcu Raici Beloici , tek nakon tri godine odugovlačenja.

Podsjećamo da je policajac Raica Beloica iz Tutina, zajedno sa Nerminom Zećirovićem, tadašnjim načelnikom Policijske stanice u Tutinu, kao i sa policajcima Sašom Savićem i Bogosavom Bojovićem, trgujući raznim zabranjenim robama u selu Dolovo kod Tutina, tačnije 30.9.2017. godine strijeljali Fahrudina Skarepa starosti 22.godine, a zatim sakrili dokaze i dali lažan izvještaj tadašnjem ministru Stefanoviću. Sve su to učinili sa umišljajem, svjesni svoga krivičnog djela, čije su izvršenje htjeli, a zatim puna 4 sahata držali ranjenog Skarepa u policijskim kolima, ne pružajući mu nikakvu pomoć, a što su bili dužni. Nakon ubistva, prekrivaju sve materijalne dokaze, čime su izvršili krivično djelo, teško ubistvo iz člana 114. pa je sve to stavio pod tepih kolega policajac Radisav Filimonović koji je planski prebačen u Više tužilaštvo u Novom Pazaru, kako bi sakrio dokaze i optužnicu sveo sa teškog ubistva na ubistvo na mah. Zatim prebacio predmet u Višem sudu u Užicu i angažovao najvećeg kriminalca tužioca Pavla Markićevića, koji je upropastio još više predmet.

Za ubistvo na mah, predviđena je kazna zatvora od 2-8 godina zatvora, što je sramna kazna za ubistvo jednog mladog čovjeka.

Oštećeni roditelji Fahrudina Skarepa traže da se prekvalifikuje djelo sa ubistva na mah na ubistvo iz člana 113 gdje je predviđena kazna zatvora od 5-15 godina i da se maksimalno kazni ubica i nalogodavac.

Očekujemo najveću zatvorsku kaznu za ubicu i nalogodavca…

Saznaje Pester Press