Tužna ispovijest starca 74 godine: Policija me izbacila iz moje kuće, živim sa suprugom pod kiriju sa 11.700 ,00 dinara penzije,više sam gladan nego sit

0
9043

Ispovijest starca 74 godine iz Tutina, mnoge je rasplakala: ,,Gradio sam kuću skoro pola mojeg vijeka i policija me izbacila na ulicu sa suprugom.

Bila je inflacija, stagnacija, siromaštvo. Počeo sam da pravim kuću kada sam ima 30 godina. Radio sam u jednom državnom preduzeću u Tutinu, kasnije se to preduzeže raspalo kao i mnoga i otišlo u likvidaciju. Imao sam 5 kćerki, sinova nijesam imao. Trebalo je izdržavati i školovati toliku porodicu. Kuću sam pravio malo po malo, prvo jednu sobu da nijesam pod kiriju, pa tako redom, a završio sam je kada sam imao 60 godina.

Sve kćerke su se udale , a jedna nije. Ko god je prosio ona je uporno odbijala. Voljela je nekog momka koji se kasnije oženio sa drugom, a ona je zbog njega rekla da se neće udavati nikada.

Jednoga dana , tražio je jedan momak da se uda za njega, došao u prosidbu, ja sam insistirao da se uda za njega, jer ja imam 74 godine, supruga 70 godina, danas jesmo sutra nijesmo, gdje će ona sama da živi.

Ona se naljutila i zvala policiju u Tutinu, odma je došla patrola i sprovjela me u Stanicu policije u Tutinu. , Osjećao sam se poniženo, da se sada ja sa 74 godine vučem po sudova i da me policija sprovodi.

Policija u Tutinu je donijela rješenje da nesmijem prići kod svoje kuće 30 dana. Gdje ću ja sada bolestan, star. Zvao sam jednog prijatelja iz Pazara, pa mi je on našao stan u Tutinu kod njegovog prijatelja za 50 evra mjesečno. Supruga nije htjela da me ostavi samoga, već je došla kod mene, a kćerki ostala dvospratna kuća koju sam lično sagradio. Ja primam 11.700,00 dinara minimalnu penziju, supruga ne prima ništa. Tačno pola penzije dajem za kiriju a pola nam ostane za hranu i račune. Više sjedimo gladni nego siti.

Kakav je vakat došao, kakav je to zakon, da me istjeraju iz svoje kuće koju sam gradio pola svoga života.

Roditelj je dužan da uda svoju kćerku i da oženi svoga sina, tako nam i vjera islam naređuje.

Kćerka nas više ne da da se vratimo svojoj kući i ako je prošao rok od 30 dana po rješenju policije.

Obraćao sam se Centru za socijalni rad u Tutinu i nejesu mi pomogli,tražio sam bar supruga da prima socijalu, a ja imam to penzije koja može samo da nam bude za kiriju i račue,,.

Priča kroz suze starac iz Tutina.

Pester Press