Htio da se prekrsti i da pali svijeće, Albanci ga vratili jer nije priznao Kosovo, porodica LJaić zahvalna Albancima jer bi Rasim promijenio religiju

0
5220

Nekadašnji ministar u Vladi Srbije a sada nezaposlen, mještanin sela Buče na Pešteri Rasim Ljaić, htio je da ode na Kosovo kako bi se prekrstio i zapalio svijeću na grob Oliveru Ivanoviću,kako to rade Srbi svake godine.

Islam jasno govori da: ,, Ko oponaša religiju jednog naroda, taj pripada toj religiji,,. Tako da bi Rasim LJaić promijenio religiju ali su ga Albanci spriječili u tome. Porodica Ljaić i pleme Ljaić zahvalno Albancima što su spriječili Rasima Ljaića da promijeni religiju.

Nakon što je Rasim LJaić vraćen sa državne granice Republike Kosovo, odmah je otišao u Beograd da se žali. Srbi ne vole ljude koji izdaju svoj narod poput Rasima LJaića, tako ih ne vole ni drugi narodi, jer onaj koji izda svoj narod, zašto neće i tuđi izdati.

Pošto nije priznao Kosovo, njemu nije dozvoljen ulazak na Kosovu, niti će biti dozvoljeno bilo kojem političaru da uđe na Kosovo, sve dok ne prizna Republiku Kosovo kao državu.

RASIM LJAIĆ NIKADA NIJE OBIŠAO MEZAR HEROJA ŠABANA POLUŽE NA KOSOVU, KOJI MU JE SPASIO DEDA I NANU U SANDŽAKU OD POKOLJA ČETNIKA, ZAHVALJUJUĆI ALLAHU I ŠABANU POLUŽI , KAO I ALBANCIMA KOJE JE DOVE DA BRANE SANDŽAK, DANAS SANDŽAK POSTOJI I DANAS JE ŽIV RASIM LJAIĆ I SVI SANDŽAKLIJE, A HOĆE DA IDE NA GROB SRBINU OLIVERU IVANOVIĆU I DA PALI SVIJEĆE I KRSTI SE.

Kako nije sramota Rasima LJaića da nikada ne posjeti mezar rahmetli heroja Šabana Poluže na Kosovu, koji je spasio deda i nanu Rasima Ljaića od pokolja četnika u Sandžaku, a htio da ide da pali svijeće i da se krsti na grobu Srbina Olivera Ivanovića.

ALBANCI SU POKAZALI OVIM ČINOM DA IMAJU JAKU I STABILNU DRŽAVU, ZASNOVANU NA USTAVU I ZAKONU REPUBLIKE KOSOVA I DA NE MOGU UĆI ONI KOJI SU PRAVILI SPLETKE ALBANCIMA I KOJI MRZE ALBANCE I DRŽAVU KOSOVO POPUT RASIMA LJAIĆA.

Pester Press