Zašto si pio toliko rakije efendija, upropastio si jetru i bubrege,reče doktor hodzi

0
3285

Razbole se jedan efendija, čije ime nećemo spominjati.Još uvijek je živ fala Allahu. Jedan je od dobrih,iskrenih i učenih efendija u Sandžaku.

Tako ode za Beograd po uputu ljekara iz Sandžaka. Kada je odradio rezultete, preglede i ostalo, jedan doktor mu reče,,, Aman efendija, zašto si pio toliko rakije da ti je propala jetra i bubrezi,,. Efendija se nasmija i reče, da li me ti zezaš doktore, ja nikada u moja usta alkohol nijesam stavio, to nama religija islam zabranjuje.

Šta si onda pio pa si uništio jetru i bubrege, Vallahi doktore samo koka kolu. Doktor zastade i reče, zar vi muslimani podržavate Jevreje i ubijanje u Palestini? kaže efendija, ne , mi smo protiv svakog terorizma . Doktor mu odgovori, moj efendija, da ste protiv terorizma ne bi davao pare Jevrejima da kupuju oružje od koka kole koju piješ.

Zapamti ovo efendija, reče doktor, najopasnije piće je koka kola, ona uništava sve u organizmu, čak i gvožđe crpi iz kostiju pa su mnogi ljudi oboleli od kostiju a pogotovo od nogu. Zar si zapamtio da je neki čovjek u vremenu tvog oca imao moždani ili srčani udar, zar si zapamtio da je imao problema sa nedostatkom gvožđa u kostima, e to sve izaziva koka kola.

Zašto su djeca danas nervozna, pa upravo zbog toga što piju koka kolu, ona im ispija svo željezo a ko nema željeza on je i nervozan. Koka kola zapušava vene, jer sadrži životinjski sastav u njoj i lijepi se za zidove od vena i tako ih zapušava i dolazi do udara.

Efendija začuđen, ode svojoj kući i reče, od danas u našoj kući nikada više neće biti koka kola. Tako je i bilo, kod tog efendije nikada više nije niko unio koaka kolu u kući, niti je bilo ko od ukućana konzumira.

Priču nam je ispričao efendija koji je željeo da ostane anoniman a koji je prošao kroz sve ovo što smo napisali…

Pester Press