Skandal u Tutinu, samohrana majka tražila socijalu a oni htjeli da joj uzmu bebu jer nema prihoda

0
1246

Našem portalu obratila se samohrana majka A.K. iz Tutina, koja ima bebu starosti 10. mjeseci. Evo i šta nam je ispričala samohrana majka: ,, Moj muž je otišao u Nemačku da radi, a ja sam ostala trudna kod svekra i svekrve sve do porođaja, jer sam se nadala da će se muž vratiti.

Nakon porođaja, kada je čuo da sam rodila kćerku, nazvao me telefonom i rekao da napustim njegovu kuću i odem kod mojih roditelja, da on ima suprugu u Njemačku te da ga ja više ne zanimam.

Tako sam i uradila, otišla sam kod roditelja, međutim, moj otac nigdje ne radi, jer je bolestan ima 64. godine , majka mi je bolesna od šećera, kuću su nam sagradili rodbina i prijatelji u Tutinu, kada nam se u selu srušila. Pošto smo na selu imali oko 3 hektera zemlje, moj babo nije mogao da ostvari pravo na socijalno. Braće nemam, nemam nikakvih primanja. Rodbina i prijatelji, kao i dobri ljudi nam pomažu koliko mogu sa namirnicama, ali kako da kupim pelene djetetu, od čega?

Otišla sam sa bebom u Centar za socijalni rad u Tutinu kako bi mi pomogli. Ispričala sam sve, kada sam završila, rekli su mi da mi moraju oduzeti dijete. Ja sam počela da plačem. Kako da mi oduzmete dijete, oni su mi rekli pošto nemaš nikakva primanja, kao ni tvoji roditelji, dijete moramo da ti oduzmemo.

Počela sam da vrištim, ja vam dijete ne dam, ja sam došla da mi pomognete, da mi date socijalnu pomoć, a vi hočete da mi oduzmete dijete. Uzela sam dijete i izašla, a oni su mi rekli da će doći sa policijom da mi oduzmu dijete, ja dijete ne dam, volim svoje dijete i noko ga ne može gledati i gajiti bolje od mene, ako mi oduzmu dijete jaću se ubiti,,.

Ispričala je kroz suze A.K. iz Tutina.

Naši novinari su pokušali da stupe u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Tutinu, nakon preuzimanja kontakata sa sajta, ali se niko nije javljao na telefonu.

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD Tutin
REVOLUCIJE 4 , 36320 Tutin
Tel: 020/812-101

Pester Press