Da li će univerzitetski profesor Šefket Krcić biti ministar u novoj Vladi Crne Gore

0
865

Deset intelektualaca okupljenih oko Matice Bošnjaka Sandžaka, predložili su imenovanje akademika prof. dr. Šefketa Krcića za ministra u demokratskoj Vladi Crne Gore.

Krcić je nakon što je predložen, kako kaže obavio telefonski razgovor sa mandatarom, a danas je zatražio i zvaničan prijem.

Pismo koje je upitio javnosti objavljujemo integralno:

Vrlo cijenjeni Gospodine mandataru, prof. dr. Zdravko KRIVOKAPIĆU,

Nakon našeg telefonskog razgovora prije nedjelju dana, te upućene moje sažete biografije, javljam Vam se ponovo s molbom da se kolegijalno i prijateljski sretnem sa Vama uz prisustvo, ako se slažete, nekih naših zajedničkih kolega poslanika i prijatelja.

Zatim, grupa bošnjačkih intelektualaca koja Vam je uputila OTVORENO PISMO u vezi angažovanja moje malenkosti, kolegijalno me je obavezala da Vam se ponovo javim i da Vam dam izjavu da Vam stojim na raspolaganju sa svim svojim referencama.

To i činim sa posebnim zadovoljstvom i respektom intenzivno pratim sva aktuelna postizborna zbivanja i posebno Vaše visoko etičke odmjerene izjave, koje me podrstiču na razmišljanje i saradnju u prikladnom resoru Vlade. Vaš poziv i zakazivanje našeg susreta, vjerovatno bi zapaženo odjeknuo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i najzad u prekograničnoj regiji Sandžak, u šta su upućene Vaše najbliže kolege iz Koalicije ZA BUDUĆNOST CRNE GORE.

U OČEKIVANJU Vašeg poziva i susreta sa Vama, primite iskrene pozdrave i najljepše želje da na elegantan način formirate prvu demokratsku i ekspertsku Vladu Crne Gore, u interesu čitave zajednice, stoji u pismu akademika prof. dr. Šefketa KRCIĆA, filozofa, profesora etike i estetike.

Potpisnici Prijedloga i Otvorenog pisma su:

Mr. Dženis Šaćirović, vr, predsjednik Skupštine Matice Bošnjaka
Akademik dr. Ferid Kugić, vr
Prof. dr. Suada A. Džogović, vr
Doc. dr. Edis Hadžić, vr
Mr. Semir Džigal, vr
Mr. Alija Bakić, vr
Književnik Husein Ljajić, vr
Književnik Omer Gudžević, vr
Publicist Ismet Šaćirović, vr
Publicist Ismeta Hamzagić, vr