Trgovci migrantima ubili sedam migranata

0
712

Trgovina migrantima u Srbiji je danas najveća zarada. Tako nekoliko bivših policajaca o kojima smo pisali, kao i nekoliko policajaca iz Tutina koji su i dalje policajci iz kriminalnog klana osnovanog 2008 godine, koji je trajao do 2018 godine, nastavlja trgovinu migrantima, pa za jednog migranta od Biševa do Tutina uzimaju i do 1000 evra. Prvo ih smještaju u kampovima za azil u Tutinu ili prihvatnom centru, kako ga već zovu,Onda ih prebacuju za zemlje EU kada se steknu uslovi uzimajući im i po 5000 evra po migrantu.

Kriminalnu grupu čine policajci iz Tutina: Nermin Zećirović, Hamdija Zećirović, Hakija Ljuca, Novica Zekavica iz Sjenice , Esko Skenderević, iz Tutina, kao i DŽevad Tahirović iz opštine Tutin, Te još neki opštinari, Sefedin Jasarević , kao i nekoliko huligana iz opštine, koji su dobili posao na kontu Miloševića, jer je njihov otac bio u SPS glavni špijun. NJih štiti i poučava kako da se zaštite inspektor iz Tutina Predrag Leković. Dok u Tutinu zaštitnik građana samo prima platu i ne interesuje ga svoj posao.

Evo šta se desilo sa migrantima iz Srbije za koje nije još utvrđeno ko je glavni krivac za njihovu smrt.

,, Dokumenti, pronađeni u transportnom kontejneru koji je pre tri meseca sa đubrivom poslat iz Srbije u Paragvaj, a u kome je u petak pronađeno sedam tela u fazi raspadanja, potvrdili su identitet četiri osobe.

Reč je o trojici mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu, a njihove identifikacione kartice izdate su u Tranzitno-prihvatnom centru u Adaševcima kod Šida.

Prema podacima lokalnih pomorski vlasti u ovoj južnoameričkoj državi, natovareni metalni objekat je iz Srbije prešao u Hrvatsku, gde su migranti, kako se pretpostavlja, verovatno planirali da nastave put. Zatim je preko Egipta, Španije i Argentine stigao do Paragvaja, posle pređenih gotovo 20.000 kilometara,,.