Kako klan Nermina Zećirovića pljačka migrante u Tutinu, od Biševa do Tutina 1000 evra

0
833

Bez obzira što je smijenjen sa svih funkcija u policiji, ipak mu najbolje ide kriminal i za tu funkciju je rođen.

Ako se neko počne baviti kriminalom, zaradi haram imetak i više nije važno kako, već samo koliko zaraditi novca, pa makar i ubijao ljude,kao što je to radio po Tutinu godinama Zećirović.

Klan Nermina Zećirovića iz Tutina, koji se sastoji od samo 5 policajaca, koji su ostali vjerni klanu, sada zarađuje na migrantima.

Mještani sela Godovo,Detane,Pope,Saš i drugih sela, često viđaju Nermina Zećirovića i njegov klan iz Tutina, kako prevode migrante iz Crne Gore do Tutina, ilegalnim putevima.

Kako mještani kažu, najviše vikendom viđamo kombi, nekad bijeli a nekad plavi, nekada i džipove, sva vozila su bez tablica. Kada dođu do Godova, Detana, Popa ili Saša, tu ih istovare, Nermin Zećirović sa svojim klanom uzima po 1000 evra za jednog migranta od Biševa do Tutina.

Migranti se nakon ulaska u Srbiju u nevedenim selima, upućuju u Centar za azil u Tutinu u Veljem Polju, gdje se prijave i borave po nekoliko dana, onda ih kriminalna grupa preuzima i ilegalno tjera za zemlje Evropske Unije. Za prelazak u zemlje EU cijena je 5000 rvra.

Mještani navedeih sela su ogorčeni na kriminalnu grupu Nermina Zećirovića, koja sirotinji migrantima i onima kojima je potrebna pomoć uzima novac, koji su sigurno zaradili prodajom svoje imovine kako bi pobjegli i izvukli živu glavu.

Ovaj posao kriminalna grupa radi godinama i na taj način zarađuje veliki novac.

Pozivaju se mještani navedenih sela, kao i putnici, da fotografišu sva zbivanja i snimaju telefonom , kako bi na taj način imali dokaze o kriminalnoj grupi koja trguje bijelim robljem.

Pozivamo mješzane sela, da prijave Sektoru Unutrašnje kontroli policije u Beogradu na jedan od sljedećih načina:

Министарство унутрашњих послова
Републике Србије
Сектор унутрашње контроле
Булевар Зорана Ђинђића 104
11070 Нови Београд

Тел: 011/3121-555; 011/31-31-840
факс 011/300-81-83

E-mail: [email protected]

Kako bi na taj način spriječili trgovinu bijelim robljem i zaštitili sirotinju od kriminalaca. Koliko je djece ostalo gladno, jer su zadnji dinar dali kriminalcima. Prijavom pomažete i MUP Srbije da sazna i uhapsi policajce koji se bave kriminalom. Jer jedina institucija koju ne mogu kupiti kriminalci iz policije, jeste Sektor unutrašnje kontrole policije. Takvi policajci su bruka za državu i narod…

Saznaje Pester Press