Skandal u Tutinu, bivši načelnik PS Tutin ukrao iz magacina malboro cigarete vrijedne 1.480.000,00 dinara,uskoro hapšenje

0
2846

Sektor Unutrašnje kontrole Srbije iz Beograda, danima češlja aferu bivšeg načelnika PS Tutin Nermina Zećirovića, koji je za vrijeme svog mandata 2014 godine, ukrao iz magacina 4000 paklica cigareta i prodao ih privatno, svojim trgovcima sa kojima je javno trgovao godinama.

Naime, tadašnji inspektor H,N, iz Tutina, zaplijenio je cigarete 2014 godine od trgovca S.Č. inače kućnog prijatelja Nermina Zećirovića i saradnika u trgovini.

Inspektor H.N. je 2014 godine bez znanja tadašnjeg načelnika Zećirovića zaplijenio cigarete po dojavi mještana obližnjih sela od S.Č.. Cigarete marke malboro ukupno 4000 paklica, što po paklici cijena iznosi 370 dinara u maloprodaji, te ukupna vrijednost cigareta iznosi 1.480.000,00 dinara.

Cigarete je inspektor H.N. predao tadašnjem načelniku PS Tutin, Nerminu Zećiroviću, koji ih je navodno smjestio u magacinu.

Kada je došla Unutrašnja kontrola policije iz Beograda, 4 hiljade paklica malbora nije bilo. Tadašnji Načelnik PS Tutin ih je prodao na crno. Istraga je u toku i očekuje se hapšenje. Za ovaj kriminal upoznate su sve nadležne institucije i mediji, pa se uskoro očekuje hapšenje.

Tako je bivši načelnik PS Tutin Zećirović, prodavao i zaplenjeno oružje i municiju iz PS Tutin.

Nakon smjene sa mjesta načelnika PS Tutin i prelaska u PU Novi Pazar, nestaje oduzeta droga .

Ko je ukrao oduzetu drogu u policiji u Novom Pazaru, još uvijek niko nije odgovarao a istragu su njegovi tužioci sakrili…

Nermina Zećirovića u PS Tutin štite: Velibor Pantović, Predrag Leković,Saša Savić i Esko Skenderević, dok u Novom Pazaru: Simić iz policije a iz Tužilaštva: Filimonović, Dacić i Koškovac, kao i sin policajca koji je saradnik u Osnovnom tužilaštvu, kao i Palamar koji je u Osnobnom tužilaštvu saradnik.

Kada će se kriminalci uhapsiti, ostaje da se vidi, istraga je u toku a navedena službena lica su pod lupom nadležnih državnih organa i provjerava se komletan njihov rad…

Saznaje Pester Press