Milo je prevario Bošnjake i odcijepio Sandžak 2006 godine, sada je šansa da Sandžak bude cjelovit

0
1281

Nije mi jasno zašto neki Bošnjaci iz Sandžaka danas podržavaju Đukanovića, dok su 2006 godine bili protiv dijeljenja Sandžaka na dva dijela.

Pa Milo je raspolovio Sandžak a vi ga podržavate u tome. Pitam se da li su Bošnjaci sa takvim svatanjima normalni?

Na osnovu referenduma o nezavisnosti održanog 21. maja 2006. godine, Crna Gora je proglasila nezavisnost 3. juna iste godine sa ukupno 55,54% glasova. Zvanično se nazivala Republikom Crnom Gorom do 22. oktobra 2007. godine.

Milo Đukanović je obećao Bošnjacima da se Sandžak neće rasparčati, već da će biti most između Srbije i Crne Gore i ostati cjelovit kao prekogranična regija. Bošnjaci su podržali Milovu prevaru i glasali za nezavisnost Crne Gore, te na taj način raspolovili Sandžak.

Danas je šansa da se Bošnjaci osvjete Milu Đukanoviću i podrže srpsku listu, pod uslovom da se Crna Gora ponovo vrati u sklopu Srbije i na taj način Sandžak ponovo postaje cjelovit.

Kada se Crna Gora pripoji Srbiji, tada Sandžak može da vrati svoj status koji je imao za vrijeme ZAVNOSa 1943 godine,koji je osnovan u Pljevljima, gdje je i izbio incident protiv Bošnjaka, najvjerovatnije od strane onih koji ne žele da Sandžak bude cjelovit.

Abazović može napraviti vlast sa Srbima u Crnu Goru, samo pod uslovom da se Crna Gora ponovo pripoji Srbiji i da Sandžak postane cjelovit kao što je bio nekada.

Da li Bošnjaci znaju da su Srbi u Crnoj Gori bili protiv cijepanja Sandžaka, jer su bili protiv nezavisnosti Crne Gore…

Za Pester Press Naser Bakić