Zećirović htio da prebaci krivicu na DŽankovića za ubistvo Fahrudimna Skarepa

0
2044

Podsjećamo, da je srpski monstrum, policajac Raica Beloica iz Tutina,
u noći izmedju 29. i 30. septembra 2017 strijeljao Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina-Pokrvenik. Policajac Raica Beloica je bez upozorenja izašao iz policijskog vozila u selu Dolovo u šumi, kojim je upravljao tadašnji načelnik PS Tutin Nermin Zećirović i bez ikakvog upozorenja strijeljao kroz staklo Fahrudina Skarepa, po nalogu tadašnjeg načelnika i trgovca Nermina Zećirovića.

Bivši načelnik Policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović, jedan od organizatora mnogih ubistava, protiv koga se vode preko 20 krivičnih prijava, za različita krivična djela, htio je okriviti Rešada DŽankovića, za ubistvo Fahrudina Skarepa, pa je po nagovoru tužioca Filimonovića iz Novog pazara, postavio za svjedoka Rešada DŽankovića.

Na suđenju koje se održalo u Višem sudu u Užice dana: 20.8.2020. godine, izjavu je dao načelnik PU Novi Pazar Rešad DŽanković, inače jedan od poštenih službenika, koji je trenutno u Beogradu sa radom, pri MUP-u Srbije, a do skoro je obavljao funkciju načelnuka Policijske Uprave u Novom Pazaru.

Na suđenju je govorio istinu, da nije dao nikakav nalog Nerminu Zećiroviću za izlazak na teren u selu Dolovo 30 septembra 2017 godine, kada je ubijen Fahrudin Skarep od strane srpske policije, niti da je bilo šta znao o trgovini koju je organizovao tadašnji vođa kriminalnog klana Nermin Zećirović.

Nermin Zećirović je inače poznat po tome, da je dok je radio u Tutinu kao načelnik PS Tutin, svađao narod. Tako bi govorio kriminalcima sa kojima je sarađivao, da ga je prijavio neko koga on mrzi i tako svađao narod u opštini Tutin.

Tako je pokušao da poštenog Rešada DŽankovića okrivi za ubistvo Skarepa a da sebe izvuče jer je Nermin Zećirović direktni nalogodavac ubistva Fahrudina Skarepa i za to mora da odgovara.

Porodica Skarep za ubistvo svog sina krivi policajca Raicu Beloicu, Nermina Zerćirovića, Sašu Savića i Bogosava Bojovića, jer su oni bili u autu iz kojeg je strijeljan od strane policajca Raice Beloice.

Inače, Nermina Zećirovića je štitio i njegov ahbab Simić iz PU Novi Pazar, kao i tužioci Radisav Filimonović i Nermin Koškovac, za sva krivična djela i tako dijelili novac od trgovine. Na stranu Nermina Zećirovića je stala i sudija Luković iz Novog Pazara, kao i advokat Zlatan Kurtović koji je lagao porodicu Skarep a radio za Nermina Zećirovića, te Rasimov špijun Denis Murić.

Rekonstrukciju događaja na lice mjesta je odredio sud za 2.10.2020. godine u selu Dolovo…

Saznaje Pester Press