Rasim Ljaić, Mirsad Đerlek i Memić prijete novinarima i žele da ih ušute, jer su odgovorni za ne pružanje adekvatne zdravstvene zaštite pacijentima

0
1999

Zbog ne pružanja adekvatne zdravstvene zaštite pacijentima, jednako su odgovorni i političari i direktor bolnice u Novom Pazaru.

Već duže vrijeme, od iznošenja u javnost događaja o bolnici u Novom Pazaru, od strane kolega novinara,Ljaić,Memić i Đerlek pokušavaju da prijetnjom ušute novinare.

Prvo je Rasim LJaić govorio da je situacija pod kontrolom, da Sandžaku nije potrebna nikakva pomoć, da bolnice imaju sve. Onda kada su se pojavili video zapisi u javnost o dramatičnom stanju u bolnici u Novom Pazaru, tada je počeo da laže narod.

Međutim, nakon iznošenja istine na nekim portalima, kao neuništivih dokaza i video zapisa, koji su obišli svijet o katastrofalnom stanju u bolnici u Novom Pazaru, LJaić, Đerlek i Memić prijete novinarima, kako bi ih ušutjeli.

Da nije bilo novinara da iznesu istinu, kako pacijenti leže po hodnika, kako čekaju po 10 sahata za pregled, kako umiru po hodnika, kako vraćaju pacijente i umiru kod kuće, pa do danas bi bila popunjena sva groblja u Sandžaku.

Da mi novinari nijesmo digli glas, da narod nije ustao na noge, pa vi podmukli političari bi nas pobili sve do jednoga.

Zar se može nazvati dobrom organizacijom umiranje ljudi po hodnika, čekanjem po deset sahata za pregled, ležanjem u hodnicima i po dva pacijenta u jednom krevetu, vraćanje pacijenata, jer nema mjesta i druge dokaze koje su iznijeli novinari u javnost.

Zar bi se bilo koja donacija ili pomoć dostavila Sandžaku da nije bilo nas novinara?

Ukoliko nastavite sa prijetnjama, mi ćemo biti prinuđeni da vam podnesemo krivične prijave u skladu sa zakonom.

Sloboda medija mora biti i niko je nikada ugasiti niti ušutjeti ne može.

Zbog krivičnih djela, ne pružanje adekvatne zdravstvene zaštite u vrijeme pandemije pacijentima, ali i uopšte, za koje su jednako odgovorni i političari i direktor bolnice, sada pokušavaju da prijetnjama maknu odgovornost sa sebe.

Neće moći, mi ćemo pisati istinu i niko nas nikada ne može spriječiti, to vam poručuju svi novinari Srbije!!!!

Za Pešterpress Naser Bakić