Održano suđenje u Užice, Skarep svirepo ubijen, bivši načelnik i policajci iz Tutina sve lagali, polako istina izlazi na vidjelo

0
1914

Kako Pesterpress saznaje, održano je suđenje polcajcu Raici Beloici iz Tutina za ubistvo Fahrudina Skarepa u Užicu dana 29.6.2020. godine.

Prema svim izvedenim dokazima do sada, utvrđeno da su bivši načelnik PS Tutin koji je rukovodio kritične noći 30.9.2017. godine kada je ubijen Skarep iz vozila kojim je upravljao, kao i policajci koji su bili u vozilu, iznijeli niz laži i time pokušali da odvedu istragu u suprotnom smjeru.

Slagali su i ministra Stefanovića i dali mu lažan izvještaj o cijelom događaju.

Istina polako izlazi na vidjelo

Istina je spora ali uvijek na vrijeme stigne.

Niko od policije nije imao nalog za akciju te noći u selu Dolovo, ubica policajac Raica je čak završio smjenu u 15. sati i na poziv tadašnjeg načelnika PS Tutin otišao iz kreveta u dolovske šume. Vozilom je upravljao tadašnji načelnik PS Tutin Nermin Zećirović a sa njim su bili Raica Beloica, Bogosav Bojović i Saša Savić. Falsifikovan nalog je kasnije urađen samo Saši Saviću, drugi nijesu imali nikakav nalog.

Postavlja se pitanje, po čijem nalogu je izašao iz vozila kojim je upravljao tadašnji načelnik PS Tuti i kako je izašao policajac Raica Beloica i strijeljao Skarepa bez upozorenja kroz zatvoreno staklo od vozila?

Tadašnji načelnik i policajci iz Tutina, zloupotrebili su službeni položaj, nijesu postupili u skladu sa zakonom a ubistvo je učinjeno bez ikakvog upozorenja.

Ranjenog Skarepa su vukli iz vozila u vozilo i tako za put koji je u dužini 12 kilimetara od Dolova do Tutina, ostavili 4. sahata a Skarepa nijesu dali da preuzme hitna služba, već su ga sami vozali dok nije umro.

Nijesu zvali hitnu službu na vrijeme a ubicu su ostavili sa svjedokom.

Slijedi izmjena optužnice

Na osnovu dosadašnjih dokaza, slijedi izmjena optužnice sa ubistva na mah, na ubistvo ili teško ubistvo.

Bivši načelnik PS Tutin lagao na sudu, tražio za svjedoka Rešada Džankovića, koji je tada bio načelnik PU Novi Pazar.

Sve laži bivšeg načelnika PS Tutin, kao i policajaca i ubice padaju u vodu, istina polako izlazi na vidjelo.

Za lažno svjedočenje najvjerovatnije će tužilaštvo podići optužne prijedloge protiv bivšeg načelnika i policajaca iz Tutina.

Policajci koji su na dužnost u Tutinu, kao i nerazdvojni drugari bivšeg načelnika PS Tutin, koji i dalje rade u PS Tutin, pokušali su da prekriju dokaze a za neke su i uspjeli.

Za mnoga krivična djela koja je činio tadašnji načelnik PS Tutin, kao i njegova manja grupa policajaca u periodu od 2008-2018 godine, vode se istražne radnje ali mnoge dokaze kriju njegovi kolege koji i dalje rade u PS tutin. Neke je zapošljavao nezakonito pa mu i dalje služe kao sluge.

Istina i pravda su nepobjedive, krivičnu odgovornost ima i tadašnji načelnik PS Tutin, jer je bio u vozilu iz kojeg je ubijen Skarep a niko nije imao nalog za bilo kakvu akciju.

Tužilaštvo će na osnovu izvedenih dokaza, proširiti optužnicu i prekfalifikovati krivično djelo sa ubistva na mah, na ubistvo ili svirepo ubistvo.

Izjave ubice i svjedoka su kontra diktorne i lažne i u predistražnom postupku i na glavnim pretresima.

Uzeti nečiji život i ostati ravnodušan, to može samo onaj koji nema obraza, niti duše.

Sledeće suđenje je zakazano za 20.8.2020.godine u 10.sahata u Višem sudu u Užice.

za Pesterpress Naser Bakić