Turska se odazvala pozivu, šalje pomoć Sandžaku, krivične prijave Ljaiću i Mahmutoviću

0
5154

Nakon poziva koji smo uputili pismeno preko ambasade Turske u Beogradu da se pomogne Sandžaku, predsjednik Turske Redžep je doneo naredbu da se što hitnije avionom pošalje medicinska oprema i tim ljekara u Sandžak.

Pošto nijesu dali da Turska otvori aerodrom u Sandžaku već u Kraljevu, oprema i radnici će najvjerovatnije stići avionom do Kraljeva.

Porodice koje su izgubile svoje najmilije u Sandžaku, a i pacijenti koji nijesu dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu i pomoć, imaju pravo da pokrenu krivične prijave protiv: Rasima Ljaića, Meha Mahmutovića i kriznog štaba, zbog krivičnog djela ne pružanje pomoći a i za
nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, kao i prenošenje zarazne bolesti, jer su političari bili zaraženi u vrijeme predizborne kampanje.

Turska je najviše pomogla Sandžaku, ali zbog loše i prljave politike koju vodi ministar Rasim Ljaić, mnogo fabrika je otvoreno po gradovima Srbije a ne u Sandžaku od strane Turske. Aerodrom koji je u Kraljevu napravila Turska, da je ministar Rasim Ljaić htio, mogao se napraviti na Pešter…

Za Pesterpress Naser Bakić