Policajac Raica Beloica koji je ubio Fahrudina Skarepa nije bio na dužnost kada ga je ubio, ratovao na Kosovu, na dužnost nije bio ni tadašnji načelnik PS Tutin

0
2927

Kako Pesterpress saznaje, policajac iz Tutina Raica Beloica, koji je ubio Fahrudina Skarepa 30 septembra 2017 godine, nije bio na dužnost te noći.

Policajac raica Beloica je ratovao na Kosovu 1999 godine a bio je suspendovan, jer je u Tutinu potegao pištolj na fizička lica u kafiću,kada mu je sin javio da su ga prebili konobari, jer je pravio probleme u kafiću. Tada su fizička lica u kafiću,konobari, oduzeli pištolj policajcu Raici Beloici i prebili ga u kafiću, jer ih je napao pištoljem kažu očevidci za Pesterpress.

Jedino je policajac Saša Savić iz Tutina imao nalog, Bogosav Bojović je policajac koji je obavljao dužnost saobraćajnog policajca i nikom nije jasno kako se on baš našao u selu Dolovo kada je ubijen Skarep.

Tadašnji načelnik PS Tutin Zećirović nije bio na dužnosti, kasnije su falsifikovali nalog, koji mu je dao navodno komandir. Da li je moguće da komandir može dati nalog načelniku, to nikom nije jasno, niti postoji takav zakon. No u Tutinu je sve moglo i da se ubije 15 ljudi bez razloga i da policija trguje svim i svačim i da je to normalno.

Evropskla Unija istražuje sve slučajeve i zatražiće od MUP-a Srbije objašnjenje zašto policajci nijesu u zatvoru.

Policajci predstavljaju opasnost po građane , jer su ubili Skarepa ni krivog ni dužnog, vodili ga par sati u kolima sve dok nije umro.

Kako je policajac Raica Beloica došao u Dolovo i ubio Skarepa?

Postoje dvije priče:

  1. Prva je da su policajci iz Tutina,Raica Beloica, Bogosav Bojović,Saša Savić zajedno sa tadašnjim načelnikom PS Tutin Nerminom Zećirovićem bili na jagnje kod nekog šumara u Dolovo i da su tamo pili alkohol i napili se a onda su policajci pošli za robu u Crnu Goru , usput sreli i strijeljali Fahrudina Skarepa. Nalog je imao samo Saša Savić, ostali su bili van dužnosti i to nalog samo da radi bez relacije.
  2. Druga priča je da je policajac koji je ubio Skarepa Raica Beloica radio do 15 sati i da je otišao kući a onda je po njega kasnije došao načelnik PS Tutin Nermin Zećirović i odveo ga u Dolovo i ako je toga dana završio sa smjenom u 15 sati.

Viši tužilac Filimonović iz Novog Pazara, stavio je za svjedoke ostale policajce a okrivio samo Raicu Beloicu, kada više nije mogao zastupati optužnicu, jer je bio kolega policajcima, on tada interveniše i prebacuje predmet u Užice, tada se prekvalifikuje krivično djelo sa ubistva iz člana 113, na ubistvo na mah iz člana 115. Viši Tužilac u Užice Markićević tada postaje advokat okrivljenima i prekvalifikuje krivično djelo. Sami optužni prijedlog sadrži i odbranu okrivljenog, upućuje ga kako da se brani.

Viši tužilac u Užice Markićević se protivi da se izvode dokazi, pa traži da se isključe svjedoci policajci Bojović i Savić, što je suprotno zakonu.

Sledeće suđenje je zakazano za 19. Maj 2020. Godine u 10 sahata u Užicu

Pešterpress