Nemojte naplaćivati kiriju sve dok lokali ne rade

0
1489

Suočeni smo sa problemom zbog nečega što ne postoji. Zakon se treba poštovati i sve dok traje ova mjera,odnosno ovaj kućni pritvor, na koji je osuđen nevin narod,bez krivice i bez presude, te lokali ne rade, ne treba naplaćivati kiriju.

Ukoliko lokali već ne rade, zbog zabrane, onda kirijaši nemaju od čega plaćati kiriju.

Nemojte dozvoliti da tražite da vam plaćaju kiriju i da ih stavljate u dugove i probleme, već budite ljudi i nemojte naplaćivati kiriju dok traje zabrana rada.

To bi trebali učiniti svi oni koji imaju savjesti i koji žele da pomognu svom narodu i svom gradu.

Ima mnogo vlasnika lokala koji izdaju lokale po izuzetno visokim cijenama,čak i po nekoliko plata mjesečnih, to je greška a možda i haram.

Ukoliko vlasnik zna da kirijaš ne može zaraditi taj novac da bi mu platio kiriju u tom iznosu, ne treba izdavati po toj cijeni.

Dosta lokala ima koji rade samo da bi platili kiriju,radnike i troškove. Nema više zarade u lokalima, jer ih ima na pretek a troškovi su ogromni.

Država bi trebala a i lokalna vlast, da urede visinu cijene izdavanja lokala. Ne može se lokal izdavati u visini od nekoliko plata, već da visina cijene izdavanja lokala bude onolika,koliko može platiti bez problema.

Ukoliko vlasnik lokala ili stana zna da lice koje je kirijaš je u dugovima i da nema zarade dovoljno da bi mu platio kiriju, onda mu treba neki mjesec i pokloniti, jer dobročinstvo je bogatstvo a ne novac…

Za Pesterpress Naser Bakić