Srbija ostavlja sirotinju da umre od gladi, građani stariji od 65 godina nemaju nikakva primanja

0
1618

Niko se ne pita kako će kupiti hranu i namirnice oni koji nemaju novca?

Srbija uvodi mjere, ograničava rad,ograničava kretanje a niko ne misli kako će preživjeti sirotinja.

Stariji od 65 godina, koji nemaju nikakva primanja, djeca su svako na svoju stranu, jedva i oni preživljavaju sa porodicom. Mnogo starih u Sandžaku a najvjerovatniji i u cijeloj Srbiji,koji nijesu stekli penziju, jer nijesu imali gdje da rade, automatski se odjavljuju sa Zavoda za nezaposlene kada navrše 65 godina starosti. Tada nemaju nikakva osiguranja, niti bilo kakva primanja. Čak nemaju pravo na zdravstveno osiguranje po bilo kojem osnovu.

Država mora da riješi taj problem, da sva lica koja nemaju penziju imaju socijalna primanja . Od čega će da žive oni koji su navršili 65 godina starosti a nemaju penziju,tada su im potrebni lijekovi a nemaju osiguranje?

Ovim mjerama država mora da preuzme brigu o sirotinji. Zamislite kako i od čega će da živi sirotinja? Niko nigdje ne radi u mnogim porodicama, zabranjeno je svako putovanje preko granica a nema nikakvih prihoda u porodici?

Država mora da obezbijedi socijalni program pa tek onda da uvodi mjere. Mnogo će više umrijeti sirotinje od gladi nego od gripa.

Ako je cilj države da brine o životima naroda, onda treba da je prvo cilj da se nahrani sirotinja a tek onda da se preduzimaju druge mjere oko gripa.

Ono što je sramota za državu, jeste da kupuje zaštitne maske od Kine, od države u kojoj je nastao smrtonosni virus,država koja ima najveći broj zaraženih tim virusom, kao i da poziva u pomoć baš Kineze.

Ako država brine o narodu, zašto poziva bolesne Kineze u pomoć i od njih kupuje maske, zar ti Kinezi neće donijeti smrtonosni virus u Srbiju?

Za Pesterpress Naser Bakić