Policija oduzimala oružje od 2008-2018 godine,nije davala potvrde a prodavala oružje na crno,niko do sada nije odgovoran

0
1220

Policija iz PS Tutin je u periodu od 2008-2018 godine,oduzimala od mještana i građana oružje, najvjerovatnije po prijavama, nikome nijesu davali potvrde o oduzetim predmetima a onda oružje prodavali na crno.

Nekoliko desetina građana i mještana opštine Tutin,je prijavilo slučaj ali ni do danas niko nije odgovoran.

Šta stoji iza svega ovoga, da li neki dil između bivših rukovodioca ili prijateljski odnosi,ostaje da se vidi. Neki su i pred penziju pa ih i ne zanima ovakav kriminal a država je dala povjerenje baš njima.

Da li će i ko odgovarati,ostaje otvoreno pitanje.

Danas se javilo lice sa prijavom da su mu početkom maja 2017 godine oduzeli oružje a da su tek u oktobru pod naredbom izdali potvrdu o oduzetim predmetima kao da je oduzeto u oktobru a ne u maju iste godine. Ovakvih slučajeva je na stotine.

Gdje je išlo oružje, iz PS Tutin, kome se prodavalo a gdje novac od prodatog oružja,još stoji u tajnosti PS Tutin.

Hoće li država procesuirati svoje radnike koje je predstavljaju u PS Tutin ili će ih ostaviti da i dalje varaju državu i narod,ostaje da se vidi. Jedno je izvršena smjena i razrešenje sa funkcija vođa u PS Tutin,sav kriminal je ostao ne kažnjen…

Pesterpress