Otišla u penziju jedna od najpravednijih sudija u Tutinu Vina Veljović

0
1310

Ovih dana je u starosnu penziju otišla jedna od najpravednijih sudija u Tutinu, Vina Veljović.

Svoj radni vijek je provjela kao sudija u Osnovnom sudu uTutinu, ranije poznat kao Opštinski sud,jedno vrijeme je bila i predsjednik suda.

Građani i mještani opštine Tutin,imaju samo riječi hvale. Nikada niko nije mogao primjetiti da je na strani nekoga,zato što je druge nacije ili religije,ili da je na strani nekog političara ili pak službenika.

Svoj posao je obavljala, pošteno i odgovorno a narod je pamti samo po dobru.

Uvijek,nasmijana i vesela, savjetovala je stranke da ne čine krivična djela,jer je bio cilj da se krivična djela ne ponavljaju,da se ljudi poprave a ne samo da se kazne. Nekada kazna može biti samo uzrok za podsticaj u činjenju novih krivičnih djela .

Sada je Sudska jedinica u Tutinu ostala bez još jednog pravednog sudije. Trenutno posao sudije u Sudskoj jedinici u Tutinu,obavljaju trojica sudija i to dvojica parnicu i jedan krivicu. Sudija Vina Veljović je bila sudija za krivicu i ostavila veoma dobre rezultate, te stekla veliki ugled među narodom opštine Tutin.

Tekst o sudiji Vini Veljović smo napisali zbog njene dobrote i pravednosti prema narodu sa kojim je provjela svoj najveći dio života.

Poštovala je svoju religiju i naciju ali svakako i sve ostale nacije i religije.

Vini Veljović želimo da što duže živi i svoje penzionerske dane provede u sreći i rahatluku…

Za Pesterpress Naser Bakić