NVO Zambak će uputiti zahtjev Zukorliću,Ugljaninu i Ljaiću da prisustvuju suđenju u Užicu

0
2346

Nevladina organizacija Zambak iz Tutina,uputiće pismeni zahtjev Zukorliću,Ugljaninu i Ljaiću da prisustvuju suđenju u Užicu koje je zakazano za 7 i 8 april 2020 godine, povodom ubistva Fahrudina Skarepa.

Cilj poziva jeste, da se predstavnici svog naroda uvjere u diskriminaciju,kriminal i kršenje zakona,kao i ljudskih prava na sudu u Užice.

Oni su predstavnici svog naroda i ne treba da dozvole da se neko igra sa životima naroda kojeg oni predstavljaju. Te da nam ubija policija djecu a da tužioci brane zločince i da prolaze ne kažnjeno.

NVO zambak će najvjerovatnije pozvati i ministra Stefanovića, kako bi se lično uvjerio u laži koje su mu plasirali tadašnji vođe iz Policijske stanice iz Tutina. Stefanović bi se uvjerio i u sve činjenice oko kriminala kojim su se bavili tadašnji rukovodioci PS Tutin,kao i policajci koji su te noći bili u autu.

NVO Zambak će pozvati i predstavnike Evropske Unije u Srbiji,kako bi dokazali šta se radi u korumpiranim sudovima i tužilaštvima u Užicu.

NVO Zambak će pismeno zatražiti suspendovanje policajaca koji su te noći bili u vozilu iz kojeg je ubijen Fahrudin Skarep.

Sramota je da država drži u policiji, policajce koji su počinili takav zločin, a nakon zločina držali ranjenog Skarepa u policijskom vozilu skoro četiri sahata, sve dok nije umro. Iznijeli niz laži i lažno obavijestili ministra Stefanovića. Da li je u interesu MUP-u Srbije da drži takve policajce,koji brukaju i državu i svoju službu,kao i poštene policajce.

Narod nije siguran u te policajce da neće ponovo ubiti još nekoga,pa traži ili da se trajno suspenduju ili da ih premjeste u Beogradu, pa neka se tamo ponose njima. Sve dok su ti policajci u policiji narod nije bezbjedan a i postoji rizik međusobnih sukoba nakon što je Više tužilaštvo u Užicu postalo odbrana okrivljenom policajcu Raici  Beloici.

Činjenica je da je Fahrudin Skarep strijeljan i tu nema nikakve sumnje a zašto Više tužilaštvo u Užicu želi nerede, zloupotrebom službenog položaja i braneći ubicu, to nam trebaju oni odgovoriti.

Mi želimo mir a taj mir ćemo postići samo ukoliko se svi policajci koji su učestvovali te noći u ubistvo,procesuiraju,suspenduju ili sklone iz našeg grada trajno pa neka ih tamo nagrađuju u Beogradu ili nekom drugom gradu . Dok ubica Raica Beloica osudi u skladu sa zakonom iz člana 113 za ubistvo,po kojem je i vođena istraga.

NVO Zambak će početi sa peticijom ovih dana…

Pesterpress