Političari će vas prodati uvijek,zato se ne zamjerajte sa svojim narodom

0
1220

Ako pogledamo unazad nekoliko godina,vidjećemo da su naši političari iz Sandžaka pravili koalicije sa: Tadićem,Koštunicom,Ilićem,Dačićem, Vučićem i mnogim drugim strankama, samo da bi bili na vlasti.

Zamislite da nikada,nijedan političar nije tražio mišljenje svojih glasača, da li su oni za to da se pravi koalicija i sa kim.

Takvo ponašanje političara, otkriva pravo njihovo lice,koliko misle o narodu. Takvi političari misle samo kako će biti na vlasti,kako će biti sa pobjednicima,samo da nije opozicija.

Političari koji prave koaliciju sa svim strankama, čak i sa onim o kojima su govorili sve najgore dok su te stranke bile u opoziciji a to je za vrijeme Tadića,kada su naši političari govorili sve najgore o Vučiću i Šešelju ,a onda kada je Vučić dobio vlast,odma su otišli u koaliciju sa njim. Kada neko deseti dođe na vlast, ipak će mu se pridružiti ako do tada ne umru,jer su ušli u dubokim godinama a umorili se menjajući koalicione partnere.

Tako su nas varali i prodavali svaki mandat.

Neki su se pucali i ubijali zbog stranki i nikada niko od tih političkih vođa nije rekao da se trebaju pomiriti,tek kada je nova stranka postala opasnost,onda su napravili koaliciju. Znači mogle su padati mrtve glave,ranjavati se i svađati svakodnevno i to nije bio razlog za pomirenje a kada je vlast u pitanju, tada sve može.

Nemojte se zamjerati narode moj, malo nas je, nejaki smo i slabašni da bi jedni drugima pravili nerede.

Dobro razmislite koga ćete glasati i to učinite po svojoj volji a ne po volji vašeg rođaka ili prijatelja ili nedaj Allah zbog para.

Ne dozvoli da te neko proda jer insan nije za trgovinu.

Vi će te se zamjerati jedni sa drugima zbog političara a političari zbog kojih ste se zamjerali će napraviti koaliciju sa onima koji su uništili jedan narod,tako da će oni postati prijatelji zbog vlasti a narod i dalje zavađen.

Družimo se i radimo zajedno,sarađujmo i neka nam je na prvom mjestu karakter ljudi a ne politička opredeljenost. Znate da imamo mnogo rođaka,prijatelja,poznanika u svim strankama,zato ne govorimo jedni o drugima ono što će povrijediti nekoga a nikako onog čestitog koji je iz nekog razloga u drugoj stranci ili partiji.

Sve dok smo podijeljeni mi smo slabi.

Danas je najveći problem što narod nema za koga da glasa,jer su ih svi na jedan način prevarili. Zato,budite od onih koji će voljeti svoj narod i svoj zavičaj…

Za Pesterpress Naser Bakić