Sandžaklije sve više uvode NJemice u islam,još jedna NJemica primila islam

0
4437

Sandžaklije sve više uvode NJemice u islam. Stupanjem u brak mlade NJemice Schnapauf Seline sa Sandžaklijom Enesom Bandićem iz Sjenice,pred imamom u gradu Ninberg u Njemačkoj, NJemica je prije stupanja u brak proučila Šehade,pokrila se po islamskim propisima i tako postala muslimanka.

Ona je svojom voljom sa ljubavlju prema religiji islamu prešla na islam a onda sa Enesom Bandićem stupila u brak,nakon što su se šerijatski vjenčali u novoj džamiji u Ninbergu.

Nakon šerijatskog vjenčanja,mlada NJemica je rekla da je od danas najsretnija žena na zemlji jer je postala muslimanka u potpunosti. Ko stupi u islamski brak upotpunio je pola vjere. Što znači da nema potpune vjere sve dok se ne stupi u brak.

Kako je mlada NJemica svo vrijeme gledala kako ubijaju nevine muslimane u Siriji i Palestini, te drugim mjestima u svijetu a pogotovo u Srebrenici u Bosni i na Kosovu,gdje su ubijani nevini muslimani,sve više je privlačio islam. Želela je da sazna šta je to islam, nikada muslimani nijesu prvi napali nijedan narod,zašto drugi narodi ubijaju nevinu djecu, žene i starce samo zbog toga što su muslimani. Tako je čitala Kur'an i pronašla duševni mir. Vidjela je da je islam religija mira,ljubavi,poštovanja,pomaganja i dobročinstva te je odlučila da se uda za Sandžaklijom iz Sjenice Enesom Bandićem.

Nakon što je upoznala Enesa, ona je od njega svakodnevno tražila da joj priča o islamu i tako je zavolela i Enesa i islam i odlučila da se uda za njega. Enes je inače pošten i uzoran momak,pa je u njega pronašla ono o čemu je maštala a to je kako ona kaže. da islam naređuje međusobno poštivanje bračnih drugova,da je islam samo istina i da naređuje pravdu i istinu. Bračni drugovi moraju biti vjerni jedno drugome i podučavati djecu islamu a zar ima išta ljepše od islamski odgojenog čovjeka.

Mladencima želimo puno sreće u životu i puno zdrave djece a našim Sandžaklijama da ovo bude uzor da se i dalje žene sa djevojkama koje vole i prelaze na islam.

Inače, sve je više Njemica koje se udaju za Sandžaklije i prelaze na islam. Angela Merkel je javno izjavila nekoliko puta da je religija islam dio NJemačke i da su muslimani prijatelji Njemačkoj…

Za Pesterpress Naser Bakić