Policija strijeljela Fahrudina Skarepa pa nudila novac njegovom ocu da ga mrtvog otkupe

0
2062

Na konferenciji koja je održana u Medija centru u Novom Pazaru dana:14.02.2020. godine a čiji je organizator Nevladine organizacije Zambak iz Tutina,govorili su otac ubijenog Fahrudina Skarepa Jusuf Skarep i direktor NVO Zambak iz Tutina Naser Bakić.

Kako je na konferenciji u svom govoru istakao otac ubijenog Fahrudina Skarepa Jusuf: ,, Mog sina su strijeljali policajci iz Tutina pa su onda poslali dva čovjeka i nudili mi koliko želim para da mi plate a da ih ne gonim krivično,odnosno da se sve prekine povodom suđenja i istrage. Tada ih je Jusuf isterao iz kuće. Kasnije su mu falsifikovali izjavu u tužilaštvu i pisali kako njima odgovara a on nikada nije bio u tužilaštvu povodom davanja bilo kakve izjave za svog sina ali ni po drugim osnovama,niti je bilo kakvu izjavu davao u policiji. Kako kaže Jusuf,moj sin koji je bio jedihnik,nikada nije imao ni jednu prijavu čak ni za prekršaj. Dalje navodi da traži da se proširi optužnica na ostale nalogodavce i pomagače ubistva a to su načelnik PS Tutin i ostali policajci koji su mojeg sina držali u kolima skoro tri sata samo da nebi preživeo. Nijesu zvali hitnu pomoć, već su ga držali u policijskom vozilu tri sahata sve dok nije umro.

U svojoj izjavi za medije je iznio i činjenice: ,, Nekoliko dana prije ubistva,moj sada rahmetli Fahrudin Skarep mi je pričao da mu je tadšnji načelnik Policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović nudio da radi za njega,odnosno da trguju zajedno,gdje sam ja mom sinu rekao da to nikako ne prihvati,a onda su uslijedile prijetnje od strane tadašnjeg načelnika PS Tutin. Nakon tih prijetnji i odustajanja mog sina da radi za njega,odnosno da trguje,mog sina su ubili. To veče,moj sin je krenuo kod djevojke i policija ga strijeljala jer nije htio da radi za njih. Jusuf je naveo da dobro poznaje bivšeg načelnika PS Tutin Nermina Zećirovića i da zna da se bavio trgovinom cigareta,kahve,šećera i oružja,,.

Sramota je da je Više tužilaštvo u Užicu podiglo optužni prijedlog za ubistvo na mah,protiv policajca Raice Beloice iz Tutina, jer je Fahrudin skarep ubijen bez ikakvog upozorenja. Odnosno on je streljan, jer je policajac Raica Beloica izašao po naređenju iz vozila i odma ga ubio kroz staklo vozila kojim je upravljao moj sada rahmetli sin fahrudin i to bez ikakvog upozorenja.

Porodica oštećena Skarep,traži da se prekvalifikuje djela na ubistvo iz člana 113,jer je i istraga vođena za to djelo, gdje je zaprijećena kazna zatvora od 5-15 godina. Te da se proširi optužnica na policajce saučesnike,nalogodavce i pomagače za ubistvu njegovog sina.

Kako kaže otac Fahrudina Skarepa Jusuf: ,, Allah njima vratio sve ono što su oni meni i mojoj porodici radili,pa oni plakali kao ja i moja porodica,svi nalogodavci i ubice mog sina i oni koji su im pomagali da ga ubiju i oni koji su pomagali da sakriju dokaze i oni koji su naredili ubistvo i oni koji su pomagali da olakšaju ubicu na sudu. Allah njima vratio sve pa im se seme utrlo,kroz suze je govorio otac Jusuf…

Za Pesterpress Sanela T.