SDA iz Tutina obećala posao u Leskovi za 5000 radnika da bi prodali placeve, šta se desilo sa Industrijskom zonom u Leskovi

0
1612

Davne 2010 godine, SDA iz Tutina je obećala da zaposli 5000 radnika u Industrijskoj zoni u Leskovi na Pešteri, samo da bi prodali placeve .

Da se prisjetimo šta su sve obećali:

,,Projektom Industrijske zone je predviđeno da se u Leskvi, na lokaciji koju će svim pratećim sadržajima obezbediti opština Tutin, gradi od 900 do 1.000 manjih i većih pogona koji će upošljavati najmanje po pet radnika,što bi ukupno iznosilo preko 5000 radnika.

U Tutinu veruju da će prvi ulagači biti biznismeni koji se bave preradom mesa, vune i kože, proizvodnjom sjeničkog sira, otkupom lekovitog bilja i turizmom,napravićemo ,, Baščaršiju,, mnogo džamija i mnogo objekata,,.

Pored toliko fabrika, obećano je i da se naprave zgrade za stanovanje za nekoliko hiljada radnika koji bi sa svojim porodicama radili i živeli u Leskovi na Pešteri.

To je sve bio samo dobro smišljen plan da bi prodali placeve u Leskovi jer su u Tutinu rasprodali sve.

Tako su i uradili iz vlasti SDA iz Tutina,prodali placeve,podijelili pare a narodu ostavili samo maštu o ,,Leskova Citi,, odnosno o Industrijskoj zoni.

Gdje su zaposlili 5000 radnika ?

Kako kaže vlast SDA iz Tutina, mi smo narod poslali za Nemačku,jer su tamo veće plate a umjesto industrije,rade na bauštelama…

Za Pesterpress Naser Bakić