Jedina veza između Sandžaka i Bosne je Zukorlić

0
2269

Jedina veza između Sandžaka i Bosne je Muamer Zukorlić . Dok je bio vjerski lider muftija Zukorlić je isključivo bio vezan za maticu Bosnu. Zalagao se da bude jedan reis za Bosnu i Sandžak i tada je bio Mustafa Cerić a kasnije i danas reis Kavazović.

Kasnije je prešao u politiku i uspostavio dobre i iskrene veze sa političarima u Bosni.

Bosna i Bošnjaci trebaju cijeniti trud i iskreno prijateljstvo Muamera Zukorlića koji predstavlja Bošnjake Sandžaka.

Ako nekoga trebaju napadati i kritikovati Bošnjaci Bosne to je Milorad Dodik, koji ruši državu Bosnu i ne priznaje Ustav i zakon Bosne.

Sandžak mora imati dobre odnose i sa Bošnjacima u Bosni i sa Albancima u Kosovu i Albaniji ali i sa svim narodima u zemlji i drugim državama.

Špijuni bi željeli da još Zukorlić prekine odnose sa Bosnom i na taj način sruše sve dosadašnje prijateljske veze koje su se godinama gradile između Bošnjaka Bosne i Bošnjaka Sandžaka.

Bosna nesmije dozvoliti da se prekinu odnosi između nje i Sandžaka, jer bi to bilo štetno i za Sandžak i za Bosnu.

Sandžak mora imati dobre odnose sa svim narodima i državama u okruženju, jer je Sandžak centar Balkana. Oni koji žele da ruše odnose između Sandžaka i Bosne ili drugih država, oni su doista neprijatelji i države i naroda kojem pripadaju. Smatram, da špijuni koji žele da ruše dobre odnose između Bosne i Sandžaka, kao i Sandžaka i Kosova i drugih država u okruženju,takvi ne pripadaju nijednom narodu…

Za Pesterpress Naser Bakić