Skandal: Inspektori šokirani nakon kontrole u Domu zdravlja u Tutinu

0
5014

Nakon kotrole inspekcije za rad i radne odnose iz Kraljeva, koja je izvršena u Domu zdravlja u Tutinu, inspektori ostali u šoku.

Službenici Doma zdravlja u Tutinu su zapošljavali članove svoje porodice, U RADNI ODNOS, koji uopšte ne dolaze na posao a na njihovo radno mjesto rade radnici koji nijesu u radnom odnosu. Nekoliko zapošljenih u Domu zdravlja u Tutinu su radili na crno a porodicama službenika iz Doma zdravlja išao radni staž.

DA SKANDAL BUDE VEĆI, RADNICIMA KOJI SU RADILI NA CRNO DAVALI SU NOVAC NA RUKE I TO SAMO 20% OD UKUPNE PLATE KOJU SU PRIMALI ČLANOVI NJIHOVE PORODICE.

Kako kažu inspektori, dešavalo se da u privatnim preduzećima ima takvih slučajeva da radnici rade na crno a da staž ide porodici vlasnika ali, da u državnoj ustanovi to ima, do sada nijesu naišli.

KONTROLA TEK POČINJE

Domu zdravlja u Tutinu su najavljene još mnoge kontrole, a svakako će biti dio kontrole bogati radnici Doma zdravlja u Tutinu. Oni će morati dokazivati porijeklo svoje imovine, koja se mjeri milionima, kao i druge malverzacije i nezakonite radnje…

Tutinom je vladao mediski mrak decenijama, tek sada počinje objelodanjivanje istine…

Za Pesterpress Naser Bakić