Skandal u Tutinu: Policija mu oduzela pištolj 2017 godine i prodala na crno

0
2081

Kako tvrdi K.G. iz Tutina, negdje početkom 2017 godine, policija u Tutinu mu je oduzela pištolj, jer ga je navodno prijavio njegov prijatelj da mu je prijetio.

Nakon što se K.G. žalio na rješenje o oduzmanju pištolja, žalba je usvojena i donijeto rješenje od nadležnog organa, da mu se pištolj vrati. Međutim, kada je otišao u Policijskoj stanici u Tutinu da bi uzeo svoj pištolj, pištolja nigdje nije bilo. Tražili su po podruma i magacina u Policijskoj stanici u Tutinu ali ga nije bilo.

Kako tvrdi K.G. iz Tutina: ,, Upitao sam tadašnje rukovodioce PS Tutin, šta da radim sad,ko će meni da vrati moj pištolj, rekli su mi da kupim drugi , jer je taj negdje nestao,,.

Naš portal je pisao ranije da su u PS Tutin od 2008-2018 godine, rukovodioci PS Tutin,uzimali oružje po prijavama od naroda,vozila i raznu robu a da mnogima nijesu ni potvrde o oduzetim predmetima davali. Rukovodioci PS Tutin, oružje i municiju su prodavali na crno. Nekoliko građana je podnijelo prijave protiv bivših rukovodioca jer su im kako kažu,,policajci i rukovodioci PS Tutin, uzeli oružje i prodali,,…

Za Pesterpress Naser Bakić