Zakazano suđenje policajcu za ubistvo Skarepa

0
2611

Kako Pesterpress zvanično saznaje, zakazano je suđenje osumnjičenom policajcu iz Tutina Raici Beloici u Višem sudu u Užice za 22.01.2020. Godine sa početkom u 10 sahata, za ubistvo Fahrudina Skarepa iz Pokrvenika koje se desilo 2017 godine u selu Dolovo kod Tutina.

Suđenje je javno i može da prisustvuje ko god želi.

Napominjemo, da je cijeli proces suđenja,kao i prebačaj predmeta iz Višeg suda u Novom Pazaru u Višem sudu u Užicu, zataškavao bivši načelnik PS Tutin Zećirović koji je bio vozač automobila iz kojeg je ubijen Fahrudin Skarep. Sve to mu je pomogao i Viši tužilac iz Novog Pazara Filimonović koji je bio na stranu okrivljenih i žalio se na odluku Višeg suda u Užicu, kada je predmet vraćen u Novi Pazar kao mjesto nadležnim.

Kasacioni sud je donio sramnu odluku bez dokaza, zasnovanu na osnovu mišljenja da se predmet ponovo vrati u Užice i ako nije nadležan taj sud. Odluka je protiv zakona i ustava Srbije a na štetu porodice oštećenih Skarep.

Ako je moglo da se sudi Mavriću u Novom Pazaru,zašto nije moglo i Beloici?

Predstavnici NVO Zambak iz Tutina su zatražili pismeno da se proširi optužnica i na saučesnike i nalogodavce ubistava Fahrudina Skarepa, ako Viši tužilac u Užicu odbije prijedlog, porodica Skarep će podnijeti privatnu tužbu za saizvršioce u Višem sudu u Novom Pazaru…

Za Pesterpress Naser Bakić