Zašto se krije istina o zgradi suda u Novom Pazaru

0
1578

Zgrada Višeg i Osnovnog suda u Novom Pazaru,kao i Višeg i Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru, te Prekršajnog suda u Novom Pazaru a sada i Pravosudna akademija, odnosno odeljenje Pravosudne akademije, renovirana je od strane Turske i to Agencije za razvoj TIKA, koja je pomogla Sandžak a najviše u renoviranju i izgradnji škola širom Sandžaka.

Stara zgrada sudova i tužilaštava u Novom Pazaru

Zgrada sudova je dobila još jedan sprat gdje je smještena Akademija, urađeni su, stubovi novi na cijeloj zgradi, urađena je fasada,lift,ulaz koji nije imao za invalide,kupatila,sva vrata i prozori zamijenjeni,pločice,mnogi zidovi i podovi i sve prostorije renovirane. Zgrada je dobila preko 600 m2 novog prostora.

Sve ovo je finansirala TIKA iz Turske ali je bilo zabranjeno za javnost u Srbiji iz nama nepoznatih razloga.

Predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru Izet Suljović zatražio je da se otvori odeljenje Privrednog suda u istoj zgradi ali, nije odobreno.

Za sve ovo se izborio bivši predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru Izet Suljović, koji je sada u penziji i radi kao advokat u Novom Pazaru.

Novi sprat i cijelo renoviranje suda je koštalo preko milion evra i sve je to finansirala Turska preko Agencije TIKA.

Turska je do sada preko agencije TIKA uradila i renovirala preko 300 objekata u Sandžaku I Srbiji.

Bivši predsjednik Višeg suda Izet Suljović i TIKA iz Turske su napravili veliki hajrat za Novi Pazar izgradnjom i renoviranjem ovog objekta…

Za Pesterpress Naser Bakić

.