MUP Srbije vrši istragu u Tutinu,uskoro hapšenja,afera trgovina ljudima

0
2168

Kako zvanično saznaje Pesterpress, danas je u Tutinu započeta istraga od strane MUP-a Srbije iz Beograda i to prvo u Policijskoj stanici u Tutinu. Ispitano je nekoliko policajaca učesnika i svjedoka a sve iz razloga trgovine bijelim robljem i narkoticima od strane tadašnjih starešina period: 2008-2018 godine.

Naime, prije nekoliko dana na ovom portalu je objavljena ispovijest djevojke Jelene iz Novog Sada, koja je iznijela istinu, sve u detalje, kako je i ko trgovao njom i ostalim ženama u Tutinu,kako su ih varali da dođu u Tutin i da će im plata biti hiljadu evra. Kako su ih neki policajci iz Tutina tukli i prodavali za novac,odnosno tadašnji načelnik PS Tutin i saradnici, kako su otvarali bareve i trgovali narkoticima a sve u periodu od 2008-2018 godine, dok je bilo staro kriminalno rukovodstvo.

Nakon što je ova strašna vijest potresla Srbiju i region, te je obaviješten MUP Srbije, Unutrašnja kontrola MUP-a iz Beograda, danas je sprovela istragu u kojoj su ispitani okrivljeni policajaci, tadašnji rukovodioci i svjedoci u Tutinu. Istraga će se proširiti i sprovjesti u skladu sa zakonom a počinioci, odnosno tadašnji trgovci, rukovodioci i policajci, će se naći iza rešetaka.

Saznajemo da su mnogi kriminalci umiješani iz redova SDA Tutin, da su im davali lokale bez nadoknade i da su neki narkomani iz redova SDA iz Tutina, bili samo figura u barovima a da su svi barovi i djevojke koje su prodavali, bili vlasništvo policijskoh moćnika iz Tutina.

Kako saznaje Pesterpress, svi policajci koji su članovi SDA u Tutinu su kriminalci i povezani su sa vlašću opštine Tutin, kao i inspektori koji nijednu krivičnu prijavu nijesu podnijeli članovima SDA iz Tutina za nijedno krivično djelo.

Sprega vlasti u Tutinu i policije u Tutinu, te tadašnjeg načelnika i saradnika,trajala je punih 10 godina od 2008-2018. godine.

kako Pesterpress saznaje, sve prljave radnje oko trgovine bijelim robljem,cigaretama i narkoticima u Tutinu, radili su zajedno policija i vlast.

Bivši načelnik PS Tutin, imao je veliku kriminalnu grupu od 2008-2018 godine, koja se bavila trgovinom narkotika, cigareta,kafe i trgovinom bijelim robljem.

Kako Pesterpress sazneje u Tutinu ima preko 3 hiljade narkomana i oko 30 narko dilera.

Za sav kriminal u Tutinu, upoznata je i Evropska Unija i sve strane ambasade u Srbiji, te svi nadležni organi u Srbiji.

Očekujemo od države da preduzme sve zakonske mjere i uhapsi sve narko dilere i kriminalce i iz redova policije i iz redova SDA u Tutinu…

Za Pesterpress Nadežda I.