Braća Šerifović iz Tutina uvakufili svoju imovinu i napravili džamiju

0
1955

Tutin je opština koja nema mnogo vakufa. Braća Šerifović iz Tutina, koja rade u inostranstvo odlučila su da uvakufe imovinu, plac i naprave na njemu džamiju.

Fahrudin Šerifović sa braćom, uvakufio je imovinu i napravio džamiju za sve vjernike.

Njihovi roditelji su željeli da ostave vakuf svom narodu Tutina, pa su njihova djeca, sinovi koji su krenuli putem poslanika Muhammeda alejhi selama ispunila želju svojih roditelja.

Allah da nagradi porodicu Šerifović za ovaj hajrat, za vakuf u kojem se vjernici okupljaju samo radi Allaha, veličaju Allaha i klanjaju se Allahu.

Braća Šerifović iz Tutina trebaju biti primjer drugima, da se što više uvakufi imovine koja će biti od koristi narodu. Allah voli one koji su od haira drugima.

Ono što je zanimljivo da u ovoj džamiji nema trouglova, što je prva džamija u Tutinu bez trouglova a što je u skladu sa islamskim propisima.

Džamija je otvorena 05.01.2018. godine u Tutinu a otvorio je muftija Dudić.

Džamija nosi arapsko ime “Validejn” što na bosanskom znači otac i majka.

Ispred porodice Šerifović tada se obratio Fahrudin Šerifović koji je rekao:

“Ovo je vakuf za naše rahmetli roditelje, ali i hajrat za sve nas, kako bismo se okoristili, zajedno u pokornosti Allahu”, istakao je Fahrudin Šerifović.

Allah da podari dženet roditeljima Fahrudina Šerifovića a njemu i njegovoj braći i ostaloj porodici, te cijelom potomstvu, da Allah uveća porodicu i imetak…

Za Pesterpress Naser Bakić