Oni su učinjeli najbolja djela u 2019 godini u Sandžaku

0
2402

Dok su mnogi proglasili sportiste godine, političare godine, pjevače godine i ostalo, mi smo odlučili kao Nevladina organizacija Zambak iz Tutina, da proglasimo ličnosti godine sve one koji su na bilo koji način učestvovali u činjenju haira,dobrih djela za narod Sandžaka,pa smo za 2019 godinu izdvojili:

1.Džemat Sandžaka-Put sredine

2. Centar za humanitarni rad ”Hajrat”

3. Hido Muratović

4. Bosnjaci Frankfurta i Dijaspore

Svi oni koji su učestvovali u pomaganju siročadima,siromasima i nevoljnicima, ma gdje se nalazili da Allah podari svako dobro,da ih obilno nagradi , da se njihovo potomstvo širi i da nasleđuje sve dobre insane u činjenju dobra.

Svaki insan koji je učestvovao u pomaganju, svima onima kojima je pomoć potrebna, preko ovih organizacija ili pojedinaca ili lično, da ga Allah nagradi najboljom nagradom.

Mi nećemo dijeliti nikakve nagrade, niti poklone, njima je Allah odredio najbolje nagrade i svima onima koji pomažu ove organizacije,jer bez vjernika koji daju svoje priloge a za mnoge se i ne znaju imena, nebi mogli postići sve ovo.

Allah da nagradi sve one koji vode ove organizacije i one koji pomažu ovim organizacijama.

Pored njih, dobra djela su učinjeli i mnogi insani iz Sandžaka, koji su željeli ostati anonimni.

Sandžak ima najbolji narod u svijetu, nikada jedni druge ne ostavljaju na muku, pa nas Allah zbog toga voli i čuva od svakog zla…

Za Pesterpress, direktor NVO Zambak Naser Bakić