Sramota za državu:Kasacioni sud donosi odluke na osnovu predpostavki a ne na osnovu zakona

0
1979

Kasacioni sud u Beogradu je donio sramnu odluku povodom slučaja rahmetli Fahrudina Skarepa i time obrukao državu.

Vrhovni Kasacioni sud u Beogradu,odlučio je da vrati predmet iz Novog Pazara u Užice i time dokazao da ne radi po zakonu,već po predpostavkama.

Kasacioni sud je morao raditi po zakonu i ostaviti predmet u Novi Pazar, kao nadležnom sudu teritorije na kojoj se desilo ubistvo.

Predmet je iz Užica vraćen u Novi Pazar a onda se žalio i Viši tužilac iz Užica Markićević i viši tužilac iz Novog Pazara Filimonović koji su na strani okrivljenog,što je suprotno zakonu,jer tužilac mora biti na strani zakona i na strani oštećenog. Žalio se i Viši sud iz Novog pazara, pa je predmet poslat iz Novog pazara u Kasacionom sudu na odlučivanje, gdje je odlučeno suprotno zakonu.

Naime,u odluci tog suda stoji kako se predposavlja da će naša nevladina organizacija uticati na sud ako suđenje bude u Novom Pazaru. Pitamo sudiju Kasacionog suda u Beogradu, kada smo mi kao nevladina organizacija to uticali na bilo koji sud?

Mi kao nevladina organizacija Zambak iz Tutina,pokrenuli smo proteste zbog toga što se na teritoriji opštine Tutin dogodilo više od 15 ubistava u kojima su učesnici policajci iz Tutina i to u periodu od 2008-2018 godine. Da bi spriječili dalja ubistva, mi smo morali ustati sa narodom i dokazati da više nećemo dozvoliti da nam kriminalci iz policije iz Tutina,tadašnji rukovodioci ubijaju nevine ljude.

Ako je tadašnji kriminalni klan iz policije iz Tutina ubijao sve one koji nijesu htjeli raditi sa njima i bili im konkurencija u trgovini, ili pak one koji su saznali o kriminalnim radnjama policije,pa su možda htjeli objelodaniti to, mi ne možemo snositi krivicu što smo se suprostavljali ubijanju,trgovini drogom i nepravdi koju je klan činio prema narodu i državi.

Mi kao nevladina organizacija tražimo da državni organi rade po zakonu a ne protiv zakona. To što su kriminalci iz tutinske policije koji su umiješani u sva ubistva, htjeli da lažu ministra Stefanovića,kao i cijeli narod,te da unište sve materijalne dokaze,kao i za ostala ubistva, to je njihovo krivično djelo za koje trebaju odgovarati.

Mi kao nevladina organizacija Zambak iz Tutina, možemo uticati samo ako se ne radi u skladu sa zakonom.

Cijeli slučaj svirepog ubistva Fahrudina Skarepa od strane policije, vidio se u ćorsokak, samo da bi se zaštitili nalogodavci i izvršioci. Mi nećemo stati sa borbom za pravdu, ma gdje se predmet nalazio, jer nam je cilj da se svi počinioci i nalogodavci kazne po zakonu i to je naše zakonsko pravo, da štitimo narod i interese države u skladu sa zakonom.

Kako je moguće da se za ubistvo Skarepa, podigne optužnica za ubistvo na mah i ako je ubijen planski i po naređenju a da se za ubistvo policajca Zečevića gdje se nije utvrdilo ko ga je ubio osudi nevin Mavrić za teško ubistvo na 30 godina zatvora. Gdje je tu pravda.

Kako je moguće da se Viši tužilac iz užica žalio na odluku Višeg suda u Užicu, da li je sramno da je tužilac na stranu okrivljenog?

Mi ćemo tražiti da država izvrši kontrolu u Kasacionom sudu u Beogradu,kako bi se utvrdile činjenice da o svim težim djelima za predmete iz Novog Pazara odlučuje isključivo jedan te isti sudija u Kasacionom sudu.

Odluka je sramna,protivzakonita i zasnovana na predpostavkama a ne kako zakon nalaže…

Za Pesterpress Naser Bakić