Tutin: Almin Dukađinac osvaja medalje

0
1755

Almin Dukađinac iz Tutina, rođen 2000. godine. Svoje slobodno vreme već od jedanaeste godine posvećuje borilačkim vještinama. Naime, on je član karate kluba u Tutinu, čiji je trener doktor Mithad Eminović. Redovno je učestvovao na različitim takmičenjima, kako po Srbiji, tako i u Turskoj, Švedskoj, Bosni, Makedoniji i na tom putu je bio jako uspešan. Za sada ima 14 medalja i 2 pehara.

Takmičenja su za njega predstavljala veliki izazov, ali i motivaciju da i dalje nastavi i osvaja medalje, a poseban uspeh za njegov tim je kada je Almin na internacionalnom takmicenju u Turskoj, gde je bilo 700 učesnika uspeo da dobije medalju. A u Švedskoj je dva puta uzeo drugo mesto. Protekle sedmice je učestvovao na takmičenju u Beogradu, u borbama, gde je uzeo drugo mesto. Almin trenutno ima 1-kyu (braon pojas), a bliži mu se i polaganje za crni pojas, koje se odugovlačilo zbog godina, a bice realizovano kod bivšeg prvaka Jugoslavije, Nazima Kurtovica, u Skoplju. Pored toga što je uspešan u sportu, Almin je protekle godine završio srednju školu, kao vukovac, a sada je već student Državnog univerziteta u Novom Pazaru, smer građevinarstvo.

Napominjemo da je porodica Eminović: Mithad,Samir i Hido,prvi u Tutinu otvorili karate klubove i teretane, te proizveli najbolje borce.

Mi mu želimo puno uspjeha u životu,da nastavi i da postane prvak Evrope…

Za Pešterpres preuredio Naser Bakić