Skandal u Tutinu,opštinjari kradu građane preko notara

0
2297

Kako Pesterpress saznaje,nekoliko desetina građana,žalilo se na visoku cijenu overe ugovora kod notara u Novom Pazaru.

Opštinjari iz Tutina,uslovljavaju narod da moraju samo kod te žene notara ovjeravati ugovore i nikako kod drugih notara.

Naime,nekoliko stotina ,možda i hiljada placeva u Tutinu,koje je rasprodala opština proteklih godina,sada zbog skorijeg odlaska sa vlasi naglo prevode placeve kupcima.

Međutim, šta oni rade,tamo u opštini Tutin su zadužili jednog pravnika,koji im radi ugovore i zakazuje kod notara u Pazaru, kod neke žene koja je skorije počela da radi kao notar. Pa im navodno uzimaju u opštini Tutin od: 30-35 hiljada dinara za overu jednog ugovora,koji na primjer kod notara Ademovića ili Hajrovića košta izmešu 10-15 hiljada dinara za jedan plac. Što znači da im opštinjari uzimaju više od 15-20 hilhada dinara više.

Kako prekrivaju taj novac,pa kada odu građani kod njih u opštinu da prevedu plac,oni im kažu da moraju da plate kod njih za notara kako bi overili ugovor 30 ili 35 hiljada dinara,kada odu kod notara da overe ugovor koji potpisuju sa predstavnikom iz opštine Tutin, tamo im niko ne daje fiskalni isečak koliko tačno košta overa ugovora,te na taj način kradu one koji ih glasaju. Sramota…

Za Pešterpress Naser Bakić