Porodice ubijenih,traže poligrafsko ispitivanje bivšeg načelnika iz Tutina Nermina Zećirovića

0
3758

Kako Pesterpress saznaje, nekoliko porodica čije su sinove,očeve,supružnike i braću ubili u Tutinu u periodu od 2008-2018 godine, do kada je bio načelnik policije u Tutinu Nermin Zećirović,zatražiće pismeno od nadležnih organa da se ispita Nermin Zećirović na poligrafu u Beogradu .

Kako tvrde porodice ubijenih a čija su imena poznata javnosti,Nermin Zećirović tačno zna zašto su ubijeni i ko ih je ubio.

Porodicama je bitna istina i ko su ubice, a sve to zna kako kažu Nermin Zećirović jer je on u tom periodu bio načelnik policije.

Nakon nestanka 6kg droge koje je sakrio Nermin Zećiroviću u Novi Pazar,te ispovest Jelene da trguje narkoticima i belim robljem,te da je za vreme vladavine u Tutinu oduzetu robu privatno prodavao,sve su veće sumnje da je on umešan u sva ubistva.

Kako vara narod preko njegovih saradnika u trgovini drogom,daje im zadatak da pričaju po kafana i kahvi,kako je Nermin Zećirović glavni za Novi Pazar i kako još bolje trguje drogom nego dok je bio u Tutinu,te da su svi pod njegovom čizmom. Takvu priču prenose špijuni u Tutinu a kada je smenjen sa mesta načelnika u decembru 2018 godine,govorio je da će da se vrati u aprilu a sada je decembar,te da će ubiti sve one koji su učinili da ga smene. Znamo da u Novom Pazaru obavlja funkciju uličnog policajca i da je zatraženo hitno hapšenje njega i njegove grupe narko dilera. On bruka državu,bruka poštene policajce,uništava državu i narod . Ako je on glavni u Novi Pazar,kakvu funkciju onda vrše Džanković i Čeda?

Napominjemo da je u selu Đerekare,iste noći 2016 godine, boravio na Pešter Nermin Zećirović kada je ubijen Ikan Suljović i da su samo tog dana razmijenili najmanje 10 poziva međusobno.

Tako je i 19.07. 2008 godine na teferidžu u seli Devreče ubijen sabahudin Bakić, odma nakon dolaska na funkciju načelnika zabranio da prisustvuje policija tog dana ali,niko nije znao gdje je tog dana bio Načelnik policije. Na vašaru je poslao policajca Jašarević Rasima u civilu,koji je njegov prvi komšija i bliski prijatelj , te da je na skupu moralo biti policije,zašto nije to Nermin Zećirović zna.

Kada je ubijen Ćatović Edin,zvani Kićo 2010 godine,ubijen je u sobi a odneli ga u auto, onda mu stavljen pištolj u ruci .

Tako su 2014 godine ubijno troje mladih u selu Nadumce,jedna djevojka i dva muškarca Omerović i isto im stavljen pištolj u ruci.

Ubistvo Zijada Bahtjarevića 2014 godine,kako tvrdi otac ubijenog,prijavljivao je Nerminu Zećiroviću svaku pretnju od strane ubice njegovom sada rahmetli sinu,dok mu je NERMIN ZEĆIROVIĆ GOVORIO CITIRAM ,, TI GA BAHTJAREVIĆU PUCAJ A MI ĆEMO OKRENUTI GLAVU,,. Nije htio to da uradi,želeo je da se problem riješi i da ne bude sukoba između njegovog rahmetli sina i komšija ali se nemarom policije desilo da izgubi sina.

Tako je 2017 godine bio u automobilu kao vozač kada je naredio da se ubije Fahrudin Skarep.

Tako je ubijen policajac Zečević od strane trećeg lica a natovaren Fahrudin Mavrić,ostalo je neriješeno pitanje,, Ko je bio treće lice ako su javili policiji u Tutinu da vode dvojicu za Tutin,kako je bilo moguće da ima toliko krvi na bankinama i asfaltu ako je Zečević ubijen u automobilu,zašto je Nermin Zećirović tukao svedoka koji je bio u auto kada je ubijen Zečević?

To su samo nekoliko ubijenih za vreme vladavine Nermina Zećirovića u periodu od 2008-2018 godine a ima ih još mnogo.

Puna podrška novom rukovodstvu u policiji Načelniku DŽankoviću,zameniku Čedi,načelniku PS Tutin Isu Redžepoviću i komandiru Hamdiji Ahmetoviću. Oni polako vraćaju poverenje u policiju i rade u skladu sa zakonom a ima i dobrih i poštenih policajaca…

Za Pesterpress Ivana S.