Čestitka NVO Zambak: Hairli 28. Novembar Albancima i Bošnjacima

0
1859

Danas 28.11.2019. godine, Albanci i Bošnjaci obilježavaju jedan od veoma važnih datuma u historiji. Datum kada su se borili zajedno protiv neprijatelja, dan zajedničke pobjede.

Dan 28.novembar, je Dan oslobođenja Novog Pazar u Drugom svjetskom ratu. Ovaj datum se, do pre desetak godina obeležavao i kao Dan grada, a od više važnih istitucija, ime 28.novembra i dalje nosi jedna od glavnih gradskih ulica u pešačkoj zoni.
Slobodno mogu reći da je 28. Novembar dan Albanaca i dan Bošnjaka Sandžaka, kao dan koji će nas ujedinjavati sve više u budućnosti i dokaz je da su dva naroda uvijek bili zajedno i branili jedni druge.
Zahvaljujući Albancima sa Kosova, Šabanu Poluži sa vojskom, kao i svim Albancima koji su tada učestvovali u oslobodjenju Novog Pazara, kao i Bošnjacima, koji su zajedno oslobodili Novi Pazar. Danas je Novi Pazar jedan od najvećih gradova Sandžaka.
Hajrli dan Novog Pazara, svima koji u njemu žive i onima koji vole Novi Pazar a nijesu iz Pazara.

Svim Albancima, sretan dan državnosti i dan zastave Albanije ma gdje se nalazili. Sama boja zastave simbolizira prolivenu krv za svoju državu, za svoj narod. Neka vam budućnost bude mir i stabilnost vaših država i da se razmnožavate što više te nadoknadite stanovnike koji su izgubili svoje živote boreći se za svoju državu i svoj narod.
Iskrene čestitke svim Albancima i Bošnjacima.

Direktor NVO Zambak Naser Bakić