Skandal u Tutinu: SDA uzela grijanje učenicima i dala penzionerima

0
1235

Već duži niz godina SDA iz Tutina je uzela grijanje iz velike sale osnovne škole u Tutinu i dala penzionerima koji se nalaze preko puta osnovne škole.

Da skandal bude veći,djeca su ostala bez grijanja u sali a predmet fizičko vaspitanje obe škole održavaju na snijegu i poledici cijelu zimu u dvorištu.

Pored toga što su dali grijanje penzinerima kako bi ih glasali, dvorište ustupaju i restoranu Wijena u Tutinu za parkiranje vozila za svadbena i ostala veselja ili mevljude,koji se održavaju u restoranu Wijena u Tutinu. Dok učitelji,nastavnici i roditelji parkiraju auta na ulicama.

Ko je ovdje lud,ko zbunjen a ko normalan ne znam aki,da može jedan vlasnik restorana privatnog upravljati školskim dvorištem,to je van svake pameti a da nastavnici,učitelji i roditelji nemaju pravo da koriste dvorište i ako su službeno radnici u tim školama.

Napominjem,da se često djeca povrijede u dvorištu,jer nemaju uslova za održavanje nastave na času fizičkog vaspitanja.

Sve je ovo organizovano od strane SDA iz Tutina da bi ,,naplaćivali,, Wijeni parking ili imali besplatnu salu za promovisanje stranke SDA u Tutinu.

Direktori ove dvije škole sa oko 3 hiljade učenika se ne pitaju za to ništa,to je odrađeno odavno i koji god direktor dođe mora da šuti ili će biti istjeran iz škole…

Za Pešterpress Naser Bakić