Profesori i aktivisti SDA iz Tutina tražili od Meha hodže da im kaže gdje su ukradeni dnevnici

0
4128

Aktivisti SDA iz Tutina, koji su zbog članstva u SDA ,prešli sa pekara za profesora,sa limara za profesora,sa ribara za profesora,sa konobara za profesora,sa elektičara za profesora i još mnogi zanatlije. Kada su se ukrali dnevnici u srednjoj školi prije par godina,oni prikupiše pare i poslaše par učenika kod Meha hodže u Tutinu da im otvara,ko je ukrao dnevnike i gdje se nalaze.

Pošto je Meho hodža čuven kao neko što može da okameni čovjeka,da obudali,da oženi onog koji ponišani djevojku koju hoće i to sama da mu dođe za 5 hiljada evra,tako i djevojke da osvoje momke koje žele a mnoge brakove i da rasturi.

Tako je pisao velike hamajlije nekim kriminalcima iz policije iz Tutina(bivši rukovodioc) koji su poznati javnosti,nekim političarima i biznismenima koji se bave prljavim poslovima a sve u cilju da uspeju u kriminalnim radnjama i da uništavaju narod i državu.

Kada stigoše učenici pred Mehovu kuću, Meho već nazva selam a oni još nijesu ni prišli pred vrata. Začudiše se djeca odakle zbori ova hodža Meho i zidovi pričaju da neko dolazi njegovoj kući. Hajrola djeco,šta vas je muka natjerala, djeca rekoše da su ih profesori poslali da im kaže ko im je ukrao dnevnike a Meho im reče,hajte vi kod toga što vas je poslao neka vam kaže,zna on i vi što ste došli. Nasmijaše se djeca,kaže pogodi nam Meho sve.

Čuven Meho, neke ljude je strah sa njim da se pitaju da im nebi napravio sihir. Profesori iz straha nijesu smjeli otić nego su poslali učenike.

Kako je Meho hodža počeo da otvara:

Mula Bajram Camović iz sela Ugo

Meho je kao učenik prvog razreda medrese ,klanjao za ramazan u selu Boroštica na Pešteri ,jer tada nije bila džamija pa su po kuća klanjali. Poznati hodža Albanac iz sela Ugo na Pešteri pod imenom Džul Prla,koji je predvideo da će na Pešteri biti veliki grad i da će narod živeti bogato,te da se na Pešteri nalazi veliko rudno bogatstvo. Taj hodža je imao kitabe koje je dao hodži mula Bajramu Camoviću pod amanetom da kada ih on ne bude više koristio , baci ih u pećinu bez dna u Ugljanske planine. Jer hodža Đul Prla je koristio te kitabe i liječio narod. Pa je rekao ako, zli hodža uzme ove kitabe u ruke,zvijezde sa neba će skidat i veliko zlo će pravit narodu. Tako naslednik mula Bajram Camović je čitao i za hair koristio kitabe,kada je htio da preseli rekao je da se te knjige odnesu u tu pećinu ali,djeca to nijesu uradila. Kada je Meho došao u Borošticu,spavao je u toj kući mula Bajrama Camovića koja se nalazila na granici između Boroštice i Ugla i tu su bile te knjige,on ih je proučavao i prepisivao ali ih nije uzeo. Tako je Meho za godinu dana počeo da otvara,napustio medresu i od najvećeg siromaha postao među najvećim bogatašem u Tutinu. Kupio je kuću kod pošte u Tutinu za 150 hiljada maraka,tada te pare nije imala ni opština,niti i jedan čovjek u Tutinu. Kupio je odma mercedesa novog od 100 hiljada maraka i postao čuvne u regionu. Dolazili su i Srbi,Bošnjaci,Crnogorci i mnogi drugi. Meha su danas savladali džini i on je jako bolestan.

Reče mi jedan ne piši tu priču za Meha,jer će ti Meho hodža postavit veliki sihir,reko ja se samo Allaha bojim,sve ostalo je nemoćno da mi naudi…

Za Pešterpress Naser Bakić