Balkanska Unija bi vladala svijetom

0
1513

Balkanska Unija o čemu sam pisao prije dvije godine,tek danas dolazi na hastal u Ruriji i Turskoj. Ono što sam ja predlagao,prije dvije godine za osnivanje Balkanske Unije,tek sada su prihvatile države. Moj prijedlog je bio da se napravi Balkanska Unija i to: Turska,Rusija,Bosna,Srbija,Crna Gora,Makedonija,Albanija i Kosovo. Dok su predsjednici država Rusije i Turske predložili i Kinu,što je veoma dobar potez. Predstavnici Srbije su otišli na sastanku u Kinu i razgovaraće na tu temu.

Ako bi se napravila takva unija,ona bi vladala svijetom. Unija bi činila trećinu stanovništva na zemlji i imala bi najači i najmoćniju vojsku. Površina ove unije bi zauzela zemlju sa oko 60% površine.

Ekonomski bi se razvila vrlo brzo,jer su svi prirodni resursi u ovim državama skoro neiskorišćeni. Koristila bi se samo jedna valuta pod nazivom,, Balkan,, Valuta bi postala najača od svih ostalih,jer bi se ekonomski razvile i ojačale sve države Balkanske Unije. Danas proizvođači hrane su najbogatiji a ove države proizvode hrane za polovinu stanovništva na zemlji. Auto možeš voziti par godina,odjeću možeš nositi isto ali,hranu moraš koristiti svakodnevno. Dok su i ostali proizvodi odjeće,obuće,gas i mnoga druga bogatstva u izobilju u ovim državama. Slobodna trgovina između ovih država bi donijela veliki ekonomski rast i napredak.

Ono što je jako važno,jeste da bi se narodi bivše SFRJ ujedinili i živjeli u miru i međusobnom pomaganju,te razmjeni roba i usluga.

Za Balkan nikako nije dobro da njegove države budu u EU,jer su tamo skoro svi resursi iskorišteni,pa će ekonomija da krene nizbrdo i da se raspadne Evropska Unija…

Za Pesterpress Naser Bakic