Aktivisti SDA iz Tutina ostaju bez imovine,država oduzima imovinu koju su stekli krađom i narkoticima

0
1472
Tutin,

Novi zakon koji stupa na snagu od 01.01.2020. godine, a tiče se porijekla imovine,najviše će oduzeti imovine u Tutinu,kao najsiromašnijem gradu u Srbiji,koji ima najviše bogatih ljudi aktivista SDA stranke.

Naime,novi zakon će češljati porijeklo imovine svim političarima,aktivistima i članovima SDA iz Tutina,jer su samo oni bogati.

Imovinu su stekli preko opštine i to novac koji je dolazio za puteve,škole,bolnice, a najviše za vodu,koja ni danas nije za piće i nema je dovoljno,jer su svakodnevno restrikcije.

Svu imovinu koju su stekli a za nju nemaju porijeklo,država će oduzimati,ili će morati da plate 75% od vrednosti imovine porez državi i to svake godine.

Postoje dvije kriminalne grupe u Tutinu,jedna je građevinska mafija a druga narko mafija. Obe kriminalne grupe imaju članove u svim institucijama sa kojima dijele novac.

Međutim,novi zakon zapošljava 60 inspektora,koji su nezavisni i imaju pravo da daju nalog za hapšenje i donose rješenja za oduzimanje imovine,koja je nelegalno stečena. Kod njih nema veze,niti mita,tako da će se akcija sprovesti u skladu sa zakonom…

Za Pesterpress Natasa M.