Bujrum u Sandžak Ammar Moštrokol,niko nesmije da te tuče,svi smo uz tebe

0
1459

Niko nema pravo da ugrožava ničiji život. Svako ima pravo da vjeruje svoju vjeru i da je praktikuje,tako i zakon Srbije kaže.

Napadi i prebijanje Ammara od strane Srba u Beogradu, koji je nedavno prešao na islam,izazvali su veliku reakciju naroda Sandžaka a i poštenih naroda koji imaju razuma. Naime, Ammar je pretučen u Beogradu kada je izašao da prošeta svog psa a evo šta je izjavio:
– Upravo su me četvorica kretena pretukla usred Beograda, kaže jedan “udri Turčina mamu mu j****, a drugi viče “udri udri j*** ga Milo Đukanovic”. Čak su i mog psa išutirali jer je lajala i branila me jadnica – napisao je nesrećni Tomović.

Pozivamo državne organe da reaguju u skladu sa zakonom i da se počinioci kazne po zakonu.

Ammar se vratio na islam i kako kaže našao je mir jedino u islamu.

,,Iako je vjera intimna stvar, pošto se juče već pročulo u medijima, želim da vam kažem da već par mjeseci nisam agnostik jer sam 28. 6. 2019. godine tačno u podne, prešao na Islam i ponovo se rodio kao Ammar Moštrokol. Nema više Bojana Tomovića, onog bipolarnog, od života umornog polučovjeka, sad sam newborn. U Islamu sam pronašao spas i mir, a ime Ammar sam izabrao jer kažu da na arapskom jeziku znači život, tako da ja uprkos svojoj bolesti, koja je nažalost poznata po velikom broju samoubistva, biram novi život – napisao je on,,.

Zašto smeta nekome ko se kako opredijelio,ko se kako oblači,ko ide u džamiju,to je privatna stvar.

Ammar je naš brat po vjeri i mi ga pozivamo da dođe i živi u Sandžaku a mi ćemo mu obezbijediti sve uslove za normalan život. Ipak, umjesto pjevanja može učiti ilahije i kaside.

Na svom profilu je napisao da neće više pjevati u Srbiji i RS

Dužnost je pomoći svakom insanu a pogotovo onom koji je ugrožen i čija je bezbijednost ugrožena zbog religiskog opredeljanje.

Islam je religija koja je data cijelom čovječanstvu ,pa bujrum ko želi ima mjesta u religiju mira. Mi štitimo narod a ne ubijamo,mi muslimani se samo branimo i nikada nikoga nijesmo prvi napali.

Sandžak je uz Ammara i niko nema pravo da ugrožava njegov život…

Za Pešterpress Naser Bakić