SDA u Tutinu oprala milione preko mesnih zajednica,snijeg čistila i preduzeća koja nemaju nijednu mašinu

0
1743

Skandal koji se godinama dešava u opštini Tutin za koji i ptice na grani znaju, zadužio je narod opštine Tutin u milionima a sredstva otišla u džepove privatika i opštinjara.

Novac se najviše pere preko privatnih preduzeća za nasipanje seoskih i ostalih makadamskih puteva zemljom i za čišćenje snijega. Ugovore neke prave po kilometru pa se zabroje,nekad od Tutina do Leskove bude 100 kilometara,pa onda stave sahate pa bude da je mašina radila 25 sati dnevno. Neki privanici su se obogatili. Tako su radili i za asfalt,pišu dužinu ulica 500 metara i širinu 6 metara a ona jedva 2 metra širine i 250 dužine i tako dijele pare sa preduzećima .

Jedno vrijeme se novac prao preko Direkcije za urbanizam, za šta je bila i osnovana a sada preko mesnih zajednica.

Naime,tada Direkcija je pravila ugovore sa preduzećima iz Tutina da navodno čiste snijeg a preduzeća privatna su ispostavljala takozvane situacije da su čistili snijeg čak i kada ga nije bilo.

Da skandal bude veći,ugovore su pravili i sa samostalnim radnjama i preduzećima koje nijesu imale nikakavu mehanizaciju .

Mesne zajednice sada prave ugovore sa preduzećima i tako dijele novac a mnoga preduzeća uzimaju novac za nasipanje makadamskih puteva i čišćenje snijega u milionskim ciframa a nemaju nijednu mašinu niti kamion ili oni neki koji urade kilometar,pišu pet kilometara.

Jedne godine pred izbore narod ih je nazivao ,, Šljunkari ,, jer su tražili glasove a da im nasipaju put sa zemljom ali, narod je tražio asfalt.

Ovom prilikom pozivam sve opštinjare,kao i ljude iz policije i njihove advokate i sve one o kojima sam pisao i neke tužioce i sudije, i ko god želi da pričamo o bilo kojoj temi vezano za korupciju,kriminal i drogu,da zakažu TV duel na kojoj žele televiziji u kojem vremenu žele a jaću sa činjenicama izaći da dokažem istinu…

Za Pesterpress Naser Bakic