Skandal u Tutinu: Sudija donio rješenje da se oduzme imovina vrijedna 6 miliona dinara,za dug od 21 hiljada dinara

0
2934

Osnovni sud u Novom Pazaru,sudska jedinica u Tutinu,koji ima samo dvoje sudija ,od kojih je sudija u parnici donio rješenje da se oduzme imovina vrijedna 6 miliona dinara za paušalni iznos koji je trebao tuženi da plati sudu u iznosu od 21 hiljadu dinara.

Naime,sudija tog suda je dana:01.08.2019. godine donio rješenje pod brojem: II-17-i – 607/18 U kojem oduzima dva kamiona,jednu prikolicu i jedno motorno putničko vouzilo što sve ukupno vrijedi oko 6 miliona dinara,zbog duga koji tuženi nije platio u određenom roku sudu u iznosu od 21 hiljadu dinara.

Nekoliko lica su živi svjedoci da im je portir tog suda koji drži nekakav butik robe,tražio novac nekoliko puta da bi završio proces kod tog sudije u parnici.

Kako svjedoci navode,portir je u dilu i sa vlastima SDA u Tutinu i da mu je jedan radnik opštine Tutin napravio vikendicu i opština dala plac zbog toga što mu je završio kod sudije nekakav spor. Inače ovaj portir je nerazdvojan sa sudijom u Tutinu,odvozi ga i dovozi kolima svaki dan. Portir uzima odmor kad god hoće a na posao dolazi samo kada treba nekom nešto da završi kod sudije. Cenovnik se zna kod portira,koliko koja presuda košta. Za ovog portira govore da se bavi i prodajom bijelim robljem,zajedno sa još nekim iz opštine i još dvojicom vlasnika butika iz Tutina. Naime,oni prodaju žene uz prijetnju pištoljem i ucenjivanjem,obično siromašne i ne zaštićene i od toga hrane porodice a cijena je od 10-20 evra. Taj posao rade i trgovci autima iz Tutina,zajedno sa klanom a sve pod kontrolom portira suda u Tutinu i dva policajca koja ih štite iz klana starog rukovodstva.

Za Pesterpress Ivana D.