Ko su špijuni u Tutinu, ko ih i kako finansira

0
2003

Skoro sva zla koja su zadjesila narod u Sandžaku, planirana su u Tutinu i nalogodavci su iz Tutina. Najviše špijuna ima opština Tutin od svih sandžačkih gradova.

Postoje dva tabora zla:

  1. Najveći kriminal je bio u policiji u Tutinu od 2008-2018 godine. Vođa kriminalne grupe iz policije o kome su mediji ranije pisali, primoravao je mahom srednjoškolce da rade za njega i klan,da prodaju drogu,bilo je i osnovaca. Kada bi djeca prisilno pod pretnjom ušla u kriminalni klan,imali su zadatak da prodaju drogu,prvo lake a onda teže droge. Ta djeca su pod prisilom morala postati korisnici droge da bi ih onda uslovljavali da rade za klan a da ih policija snabdeva drogom. Tako su primoravali i uličare da uđu u kriminalni klan. Policajci iz klana su bili zaduženi da podmetnu uličarima neki problem a onda ,oni bi im navodno dali uslov da rade za njih a da ih neće teretiti i da mogu raditi šta im je volja. Tako su špijune obilježavali sa zatamljenim staklima na vozilima,oni bi čuvali stražu policiji dok trguje drogom i ostalom zabranjenom robom,kako ih nebi prijavili neki drugi policajci koji nijesu u klanu.Kada je kriminalna grupa razbijena krajem 2018 godine, 43 mladića i 6 djevojaka iz klana,napustilo je Tutin za dva dana otišli u Evropske države,jer su se plašili da ne padne klan i da ih ne zatvore. Za taj klan radi danas nekoliko policajaca,nekoliko šumara,nekoliko biznismena i nekoliko uličara. Bez obzira što je novo rukovodstvo u policiji suzbilo kriminal u Tutinu i dovelo ga na minimum,ipak kriminalci iz grupe starog rukovodstva danonoćno pokušavaju da klan ponovo ojača. . Špijuni su gorivo za svoja vozila uzimali na benzinskim pumpama i pisali kao da je policija uzimala i tako se bavili kriminalom zajedno sa pojedinim policajcima u periodu od 2008-2018 godine. Pisali smo o tome više puta.
  2. Opštinski špijuni su dobro plaćeni u odnosu na policiske. Opštinski špijuni su mahom bez škole zapošljeni u opštini Tutin i to oni koji su mahali zastavama. Postoje i oni kojima su napravili vikendice,koji imaju platu a nikada ne dolaze na posao i oni koji su zaduženi da pišu o neistomišljenicima a sve ih plaćaju sa parama koje dobija opština za rekonstrukciju puteva i ostalih infrastrukturnih projekata. Opštinske špijine prepoznaju po tome što oni ulaze ili prilaze nekome koga trebaju da ispitaju sa uključenim telefonom navodno kao da sa nekim razgovaraju i odma počnu da psuju opštinjare,kako bi izvukli informacije za koje su plaćeni. Kriminalni klan iz opštine Tutin je jedini koji još uvijek postoji. Sve kriminalne radnje se danas plaćaju preko mesnih zajednica. Sprega policije i vlasti koja je trajala punih 10 godina u Tutinu, od 2008-2018 godine,uništila je budžet za 100 miliona evra. Narod je ubijan,maltretiran,ponižavan a sve u periodu od 2008-2018 godine. Narod je navikao i ako zna mnogo istine opet šuti, pod izgovorom ,, Možda će nam trebat nešto,šuti,,. Narod se treba organizovati i uz pomoć novog rukovodstva u policiji,sa dokazima hapsiti špijune,jednog po jednog i sve kriminalce koji truju omladinu sa drogom i ostalim narkoticima,bez obzira koju funkciju obavljaju.Za Pesterpress iz razgovora sa mještanima i građanima opštine Tutin; Violeta S.