Umrla od tuge za djecom,fotografiju djece našli ispod jastuka

0
4769

Senada Škrijelj iz sela Boroštica kod Tutina,preselila je na ahiret 10.10.2019. godine od tuge za svoje troje djece a ispod jastuka na kojem je preselila,našli su fotografije njene troje djece.

Nakon razvoda prije nekoliko godina,nije viđala svoju djecu,žalila se na bivšeg muža da nije dozvoljavao,kao i na radnika Centra za socijalni rad u Tutinu,jer i pored presude da viđa djecu,ipak joj Centar nije izašao u susret i nije viđala djecu.

Bivši muž se oženi sa drugom a ona nije htjela da se uda i ako je bila lijepa i mlada i imala mnogo ponuda. Kada bi došli prosci,ona bi govorila da ima djecu i da neće da ih bruka,želi da ostane čestita i da njena djeca budu ponosna na nju. Pored toga što su neka djeca od ukupno troje nakon nekoliko godina postala puniljetna,ipak nijesu htjela Babu iz hatara potražiti i viđati svoju majku. Djeca su pripala ocu jer je on radio i imao bolje uslove za život.

Braća su joj pomogla a najviše najstariji brat,dao joj kuću i pomagao novčano kao i njegova djeca i supruga ali,Senada je mislila samo o svojoj djeci. Voljela je djecu više od sebe a teško joj je padalo zašto joj se ne javljaju,sada kada imaju sve uslove,internet i ostalo i kada su postala punoljetna. Plakala je svakodnevno i od tuge preselila na bolji svijet.

Kako će taj njen bivši muž,kao i njena djeca koji ni na dženazi nijesu prisustvovali,oprostiti sebi. Hoće li savjest osuditi njihovu nemarnost za majkom a njegovu za obavezom da je morala viđati svoju djecu…

Nakon ovog slučaja,naša nevladina organizacija će oštro reagovati na ovakve slučajeve,jer roditelji moraju da viđaju svoju djecu a to je prvenstveno u interesu djece za normalan rast i razvoj a svakako i za roditelje,jer su djeca dio sebe.

Roditelj koji neće dozvoljavati da drugi riditelj viđa svoju djecu, plaćat će novčane kazne ali, ići će i u zatvor a mi ćemo besplatno pomagati svim roditeljima koji ne viđaju svoju djecu…

Za Pesterpress Naser Bakić