Erdogan kao Murat,Turska ponovo osvaja Srbiju

0
1507

Polako ali sigurno,Erdogan ide stopama Murata i dolazi u zemljama bivse SFRJ.

Dobri odnosi Turske i Srbije,obnavljaju stare korijene,jednog naroda,koji bez obzira na razlicitosti,ponovo mora biti jedno.

Za svaku je pohvalu da su dobri odnosi dvije zemlje razvili viziju o mnogim projektima, hoce li se realizovati ili nece,ostaje da se vidi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vucic, zeli da uspostavi kontakte sa svim drzavama,jer samo tako moze imati jaku drzavu. Sama cinjenica da obilazi mnoge drzave i vodi razgovore,zeleci da se poprave odnosi koje je srusio Milosevic,daje dobru sliku o Srbiji da zeli mir i stabilnost na Balkanu.

Ma koliko neki smatrali da je posjeta predsjednika Turske samo prediyborna podrska predsjedniku Srbije , ipak ima mnogo vise koristi za oba naroda .

Otvaranje Konzulata u Novom Pazaru je veoma znacajno za Sandzak i Tursku,obzirom da je skoro milion Sandzaklija u Tursku,uspostavice se mnogo bolja saradnja i kontakt sa rodbinom i prijateljima.

Svaki dobar odnos sa bilo kojom drzavom,donosi samo hair za narod i drzavu i ako se mnogi projekti svede samo na obecanja…

Erdogan ipak ide Muratovim stopama…

Ya Pesterpress Naser Bakic