Direktor policije došao na zahtjev nevladinih organizacija u Novi Pazar,uskoro hapšenja u policiji

0
1314

Kako Pesterpress saznaje, Direktor policije Vladimir Rebić došao je na poziv nevladinih organizacija iz Tutina i Novog Pazara ali se nije najavio Policiskoj Upravi u Novom Pazaru.

Nakon nekoliko napada od strane pojedinih policajac na građane Sandžaka, kao i mnoga ubistva koja su se desila proteklih 10 godina,narod je ustao da traži pravdu na ulici i to organizovano sa protestima.

Pošto je Evropska Unija upoznata sa svim problemima i ubistvima u Sandžaku,kao i ambasade svih država sa sjedištem u Beogradu,Direktor policije je lično došao da se uvjeri šta se to dešava u Sandžaku. Na sastanku pored načelnika PU Novi Pazar, prisustvovao je i Edo Limar i nekoliko predstavnika nevladinih organizacija a sve u cilju spuštanja tenzija između policije i naroda.

Direktor policije je obećao da će policija raditi svoj posao po zakonu i da će svi građani,bez obzira na vjeru i naciju biti zaštićeni i da je to cilj i zadatak policije da štiti građane a da će skorije početi hapšenja kriminalaca iz policije koji se godinama prate šta rade i čime se bave…

Za Pesterpress Radojka S.