SDA u Tutinu prodli svu imovinu u Tutinu,Ribariću,Leskovi i Delimeđu

0
1463

Kako Pesterpress saznaje SDA u Tutinu ili vlast koja je skoro tri decenije,prodala je svu nepokretnu imovinu (placeve) u Tutinu,Ribariću,Leskovi i Delimeđu.

Trgovci koji ne spavaju,spremni su prodati i poslednju stopu samo da imaju para da kupe glasove.

Napominjemo da su u Leskovi doveli Turke ili samo ljude koji znaju turski jezik,ko zna odakle su i ko su, kako bi ubijedili narod da će se tu praviti Leskova-siti,ili industriska zona,gdje će se zaposliti oko 5 hiljada radnika. Narod je navalio da kupuje placeve,koji su brzo rasprodati a niko ne zna gdje su pare a za sam projekat je dato oko 60 hiljada evra iz budžeta opštine.

No dok se čeka izgradnja industriske zone u Leskovi, nakon rasprodatih svih placeva,prelaze u Delimeđe,tamo ubjeđuju narod kako će tu biti grad i tu rasprodaju sve placeve,bez da bilo ko bilo kada sazna gdje su pare.

Takav je sistem i u Ribariće,gdje su rasprodali svu imovinu.

Tutin je rasprodat u placeve i to: Prema Mehovom kršu ili Gnila cijela,prema Pešteri sve,Prema Dubovu i Dubovo sve,prema Svračiću i Svračiće sve,preme Lukavici sve, čak i centar sve. Opština Tutin od imovine ima samo zgradu koju su napravili u trouglovima kao znak da su poput Jevreja,jer samo Jevreji prave zgrade sa trouglovima.

Cijela vlast u Tutinu je sa sigurno završenom osnovnom školom,ostalo su kupovali od prodatih placeva…

Za Pesterpress Ivana T.